Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

“good kid, m.A.A.d city” al lui Kendrick Lamar, primul album hip-hop care stă 10 ani în topul Bilboard 200

Publicat de: Dragoș Nica

Cel de-al doilea album al rapperului Kendrick Lamar “good kid, m.A.A.d city”, considerat chiar de la lansare un proiect classic, a devenit oficial primul si singurul album hip-hop care a petrecut 10 ani consecutivi în Billboard 200. Conform Chart Data, Billboard a confirmat recordul în cea de-a 520-a săptămână, albumul urcând trei trepte până pe locul 43 față de săptămâna precedentă.

“good kid, m.A.A.d city” a debutat pe locul 2 la lansare și a vândut 242.000 de unități/ albume, în prima sa săptămână – făcându-l cel mai bine vândut album hip-hop, în prima săptămână, în 2012. Albumul a vândut 3,5 milioane de unități la nivel mondial, primind astfel trei discuri de platină

K-Dot a sărbătorit recent cea de-a 10-a aniversare a proiectului cu un spectacol la Paris care a fost transmis în direct prin Amazon Music. Lista sa a inclus piese de pe cel mai recent album al său, „Mr. Morale & the Big Steppers”, alături de piese de la “good kid, m.A.A.d city” city precum „Backseat Freestyle”, „m.A.A.d city”, „Swimming Pools (Drank),” „Bitch, Don' t Kill My Vibe” și „Money Trees”.

“good kid, m.A.A.d city” a fost supervizat de însuși Dr. Dre, care a adunat în jurul artistului nume de producători ca Just Blaze, Pharrell Williams, Hit-Boy, Scoop DeVille etc. Albumul nu a dus lipsă nici de colaborări cu nume grele ca Drake, Mary J Blige și Jay Rock, dar nici de featuring-uri surpriză, precum cel cu Dr Dre.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE