Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Kazuyoshi Miura, fotbalistul care încă joacă, la 55 de ani. A debutat în anul în care Steaua a câștigat Cupa Campionilor Europeni

Japonezul Kazuyoshi Miura este, la 55 de ani, al doilea mai bătrân fotbalist aflat în activitate (după Robert Carmona, omolat în Cartea Recordurilor). Atacantul a semnat un contract cu Oliveirense, echipă din a doua ligă portugheză, și vine sub formă de împrumut de la Yokohama FC.

Jucătorul nipon, cunoscut drept Kazu și care pe 26 februarie va împlini 56 de ani, a debutat în fotbalul profesionist în anul 1986. Același an în care Steaua București a câștigat Cupa Campionilor Europeni și Diego Maradona cucerea titlul mondial cu Argentina.

Prima echipă pentru care a jucat a fost Santos, formație la care Pele a scris istorie timp de 18 ani, înainte de a se transfera în Statele Unite ale Americii. A trecut, în lunga sa carieră de peste 35 de ani, pe la echipe din șase țări: Brazilia, Japonia, Italia, Croația, Australia și, acum, Portugalia.

Chiar dacă este un loc nou, voi munci din greu să arăt tuturor tipul de joc pentru care sunt cunoscut”, a spus Kazu, despre transferul său la Oliveirense.

Pentru echipa națională a Japoniei a jucat timp de 10 ani, între 1990 și 2000. Foarte iubit în țara sa natală, unde este numit „Regele Kazu”, fotbalistul a fost imaginea J League, liga profesionistă de fotbal din Japonia, când aceasta s-a lansat, în anul 1992, notează BBC.

Robert Carmona, cel mai bătrân fotbalist încă activ

Performanța lui Kazuyoshi Miura, fotbalist aflat în activitate la aproape 56 de ani, nu este o performanță singulară. Cel mai bătrân fotbalist care încă joacă, omolat în Cartea Recordurilor, este Robert Carmona, legitimat în prezent la Hacele Un Gol a la Vida, echipa din a patra ligă din Uruguay. Carmona a debutat în anul 1976.

De menționat, când vorbim despre cei mai longevivi fotbaliști încă aflați în activitate, este și Gianluigi Buffon, cel mai mare portar din istoria Italiei. Ajuns la 46 de ani, Buffon este portarul echipei Parma, care evoluează în Serie B, al doilea eșalon al fotbalului italian. A debutat în anul 1995 (tot la Parma), iar pentru echipa națională a Italiei a jucat timp de 21 de ani (1997-2018), fiind jucătorul cu cele mai multe selecții în tricoul Squadrei Azzura.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE