Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sfâșietor: Josua Tuisova (Fiji) joacă la Mondialul de rugby deși, acasă, i-a murit fiul bolnav. A decis să nu revină în țară pentru înmormântare

Jucătorul de rugby Josua Tuisova a primit o veste cumplită, la Cupa Mondială de Rugby 2023. Cu câteva ore înainte de meciul cu Geogia, sportivul din Insulele Fiji a aflat că i-a murit băiatul în vârstă de 7 ani. Tuisova a ales să joace și a fost pe teren timp de 79 de minute, în victoria crucială, 17-12, în meciul din grupa C.

Mai mult, tatăl jucătorului, Isikeli Ratulevu, a dezvăluit că Tusiova a găsit puterea de a rămâne alături de colegi, pentru o performanță cu adevărat istorică - Fiji are șanse uriașe să ajungă în primele opt echipe ale lumii - astfel că jucătorul nu a mai revenit în țară pentru a-și înmormânta fiul.

Josua Tuisova a aflat, cu câteva ore înainte de meci, că i-a murit fiul

Potrivit presei britanice, decesul copilului a survenit după o suferință lungă, cauzată de o boală. Îndurerat, Tuisova a rămas, totuși, o jumătate de oră alături de fani, după meciul cu Georgia, pentru fotografii și autografe.


Sportivi și fani din toată lumea și-au arătat susținerea și au descris situația drept "sfâșietoare".

"Cu durere în suflet, anunțăm trecerea în neființă a iubitului nostru Tito Micgabraph Donzel Ratulevu. Este fiul domnului Josua Tuisova și al doamnei Katarina Ladoge Ramoce. Cunoscut, cu afecțiune, sub numele de 'Tito', el a trecut lin în bneființă după o luptă îndelungată cu o boală nemiloasă în Spitalul Lautoka", se arată în comunicatul care a anunțat moartea lui Tito.

Josua Tuisova are 29 de ani și este legitimat la echipa franceză Racing 92. Cu naționala statului Fiji, a participat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016. Fratele său mai mic, Filipo Nakosi, a jucat și el rugby pentru naționala Fiji.

Fiji mai are de jucat cu Portugalia, duminică, ultimul meci din grupa C, unul vital pentru calificarea în sferturi. Ultima dată când Fiji a jucat în sferturi la o Cupă Mondială a fost în 2007.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE