Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Joe Biden l-a numit pe Vladimir Putin "ticălos nebun". Kremlinul a reacționat imediat

Joe Biden a vorbit din nou în termeni duri despre Vladimir Putin. Într-o întâlnire de la San Francisco cu diverși sponsori ai Partidului Democrat, președintele american a discutat despre problemele cele mai presante ale momentului.

Joe Biden l-a numit "ticălos nebun" pe Vladimir Putin

"Ameninţarea existenţială este reprezentată de schimbările climatice. Mai este şi ticălosul acela nebun de Putin, mai sunt şi alţii. Și trebuie să ne facem mereu griji cu privire la războiul nuclear. Dar ameninţarea existenţială pentru omenire o reprezintă schimbările climatice", a spus Biden.

La scurt timp a venit și reacția Kremlinului. După ce a auzit că Putin a fost numit "ticălos nebun", purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov a reacționat.

"Utilizarea unui astfel de limbaj împotriva șefului altui stat, de către președintele Statelor Unite, este puțin probabil să îl afecteze pe președintele nostru Vladimir Putin. Dar îi înjosește pe cei care folosesc un astfel de limbaj. Domnul Putin a folosit vreodată un cuvânt grosolan când vi s-a adresat? Asta nu s-a întâmplat niciodată. Prin urmare, cred că un astfel de vocabular înjosește America însăși. Probabil e un fel de încercare de a arăta ca un cowboy de la Hollywood. Dar, sincer, nu cred că este posibil", a spus Dmitri Peskov, potrivit Reuters.

De când a început războiul, Joe Biden l-a mai numit pe Putin "măcelar" și "criminal de război".

Dmitri Peskov a declarat că Rusia "abia acum" a început să lupte în războiul informațional cu SUA.

"Războaiele informaționale s-au purtat mereu, se duc și acum și vor fi purtate neîncetat în viitor. Este posibil să obții victorii tactice în acest război, dar este dificil să câștigi strategic. Da, noi am început relativ recent munca noastră la contrapropagandă - în sensul bun al cuvântului -adică eforturile noastre active de a ne transmite poziția în diferite țări din întreaga lume. Dacă noi câștigăm? Câștigăm în unele aspecte, dar pierdem și în altele, pentru că avem un inamic foarte redutabil", a spus Peskov, într-un interviu pentru International Reporters, citat de TASS.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE