Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Italia – România, în deschiderea Campionatului European de volei feminin 2023

Echipa națională de volei feminin joacă în această seară în meciul de deschidere al Campionatului European, chiar împotriva țării gazdă, Italia, campioana ediției precedente. Partida se va juca în aer liber, în Amfiteatrul din Verona, cu zece mii de spectatori în tribune.

Într-o grupă din care mai fac Bulgaria, Croația, Elveția și Bosnia-Herțegovina, naționala României își propune să se claseze pe unul dintre primele patru locuri și să se califice astfel în faza optimilor de finală.

Meciul va fi unul special pentru fetele din naționala noastră. Vor juca, în premieră, în aer liber, în partida de deschidere a Campionatului European. Meciul se va juca în Amfiteatrul roman din Verona, arenă care nu a mai găzduit un eveniment sportiv din 1988. În ultimii ani, aici s-au organizat concerte și evenimente culturale.

Guillermo Naranjo Hernandez, antrenorul naționalei de volei feminin: „Știu că face parte din Patrimoniul UNESCO, că au concertat trei tenori, că e un loc spectaculos. Eu sunt pasionat de istoria artei, așa că sunt încântat și din punctul acesta de vedere. Nu avem nimic de pierdut, jucăm cu Italia, campioana Europei, trebuie să ne bucurăm, să ne simțim bine și vedem ce va fi”.

Adversara tricolorelor, Italia, este campioana ultimei ediții de Campionat European. Pentru Adelina Ungureanu va fi un meci aparte, în condițiile în care ea joacă chiar în campionatul italian.

Adelina Ungureanu, componentă a naționalei de volei feminin: „E o senzație pozitivă. Abia aștept și o să dau tot ce e mai bun pe teren, o să mă bucur de atmosferă și sper să facem un meci bun, să ne bucurăm de volei, asta e foarte important”.

Pentru Eliza Inneh, voleibalistă care a evoluat în ultimele două sezoane în Coreea de Sud, meciul cu Italia va consemna debutul ei la un Campionat European.

Reporter: „În aer liber ai mai jucat?”

Eliza Inneh, componentă a naționalei de volei feminin: „Încă nu, o să fie primul meu Campionat European, sunt foarte încântată și emoționată. Sunt emoții bune, dar abia aștept”.

Într-o grupă din care mai fac Bulgaria, Croația, Elveția și Bosnia-Herțegovina, naționala României abordează competiția cu un lot foarte tânăr. Media de vârstă nu trece de 22 de ani.

Adin Cojocaru, președintele Federației Române de Volei: „Obiectivele sunt ieșirea din grupe, atât la fete, cât și băieți, care înseamnă optimi de finală. Acolo să stiți, meciurile eliminatorii au altă abordare”. 

După meciul de la Verona, naționala României va mai juca la Monza și Torino. La precedenta ediție de Campionat European, din 2021, România a jucat meciurile din grupă pe teren propriu, la Cluj-Napoca, fără a reuși însă vreo victorie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE