Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

ISU Dâmbovița a finalizat intervenţia în cazul exploziilor de la Crevedia

Intervenţia în cazul exploziilor de la Crevedia a fost finalizată, au anunțat reprezentanții Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa.

La locul evenimentului rămân pentru supravegherea zonei o autospecială de stingere şi o ambulanţă SMURD de la Garda Corneşti, informează ISU Dâmboviţa.

”Intervenţia este finalizată”, precizează sursa citată.

Jandarmii au efectuat joi căutări pentru a identifica resturi ale cisternei care a sărit în aer la staţia GPL din localitatea Crevedia.

Exploziile din Crevedia: 7 pacienţi sunt intubaţi şi ventilaţi mecanic; 21 în stare medie sau uşoară

Doi pacienţi răniţi în urma exploziilor de la Crevedia, care se află internaţi în unităţi medicale din România, şi alţi cinci care au fost transferaţi în străinătate sunt intubaţi şi ventilaţi mecanic, a informat joi Ministerul Sănătăţii.

Dintre cei doi pacienţi intubaţi din România, unul este la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, iar altul la Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar Arseni".

Potrivit MS, dintre cei 21 de pacienţi internaţi aflaţi în stare medie sau uşoară, 8 sunt la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, 6 - la Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar Arseni", cinci - la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, unul la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti şi unul la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias.

Conform sursei citate, au fost externaţi 20 de pacienţi, iar trei au decedat. 12 răniţi în exploziile de la Crevedia au fost transferaţi în străinătate.

Dintre aceştia, un pacient transferat la Bruxelles are suprafaţă corporală arsă mai mult de 15%, el fiind intubat şi ventilat mecanic, stabil hemodinamic. Evoluţie clinică favorabilă, arată MS.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE