Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Israelienii anunţă că de la începutul războiului au eliminat peste 9000 de terorişti în Gaza

Armata israeliană a anunţat duminică bilanţul ofensivei împotriva Hamas din Fâşia Gaza: peste 9000 de terorişti eliminaţi din 7 octombrie anul trecut până în 9 ianuarie, transmite luni TPS.

În cadrul reacţiei la atacul terorist din 7 octombrie al Hamas pe teritoriul Israelului, forţele armate israeliene au ucis de asemenea peste 60 de comandanţi din Hamas - cinci de brigadă, 19 de batalion şi 50 de companie. Înainte de asaltul prin surprindere în cursul căruia au fost ucişi circa 1200 de israelieni şi străini, Hamas avea circa 30.000 de luptători, arată datele armatei.

Hamas ar mai deţine în prezent 136 de ostatici

În ultimele trei luni, Israelul a atacat circa 30.000 de ţinte din Fâşia Gaza, iar forţele terestre israeliene au arestat 2300 de suspecţi de terorism, în vederea interogării.

Grupurile teroriste palestiniene au lansat asupra Israelului circa 9000 de rachete, iar alte câteva sute au căzut în interiorul Fâşiei Gaza.

La frontierele de nord ale Israelului, armata şi aviaţia militară au atacat de la începutul războiului aproximativ 750 de ţinte din Siria şi Liban. Din Liban au ajuns pe teritoriul israelian circa 2000 de rachete, iar din Siria au fost lansate aproape 30 de proiectile.

Din 7 octombrie, şi-au pierdut viaţa 522 de militari israelieni, din care 188 după ce în 27 octombrie au început operaţiunea terestră din Gaza. Peste 2500 de soldaţi israelieni au fost răniţi, din care 388 grav, iar 672 moderat.

Duminică, autoritatea israeliană de asistenţă socială a publicat date cuprinzătoare despre victimele civile ale conflictului. Conform instituţiei, teroriştii au ucis 779 de oameni, inclusiv 76 de cetăţeni străini; peste 50.000 de civili au fost răniţi, din care 102 grav şi 171 moderat.

Bituach Leumi - Institutul Naţional de Asigurări - a recunoscut statutul a 1962 de victime repetate ale ostilităţilor, oameni care mai fuseseră răniţi şi au suferit noi leziuni în ultimele 100 de zile de lupte.

Israelul a marcat duminică 100 de zile de la masacrul comis de Hamas în 7 octombrie. Gruparea islamistă a continuat să lanseze rachete toată ziua, declanşând alarmele antiaeriene în localităţile Ashdod, Yavne, Kibbutz Sa'ad, Moshav Ben Zakai, Moshav Zimrat şi Moshav Shuva; nu s-au raportat răiniţi.

În aceeaşi zi, două rachete antitanc lansate din Liban asupra Galileei, în nordul Israelului, au ucis-o pe Mira Ayalon, în vârstă de 76 de ani, şi pe fiul ei Barak, de 48 de ani, în locuinţa lor din Moshav Yuval. Barak Ayalon era membru al echipei civile de intervenţie de urgenţă din localitate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE