Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Israel: Lupte de stradă între refugiații din Eritreea. Peste 100 de oameni au fost răniți

Peste 100 de oameni au fost răniți în Israel în timpul ciocnirilor violente între două tabere de refugiați din Eritreea. Printre răniți se numără și 30 de polițiști israelieni.

Susținătorii guvernului din Eritreea s-au bătut cu cei care susțin opoziția. Poliția din Tel-Aviv a fost nevoită să intervină în forță pentru a-i dispersa.

Bătaie cu bâte, bare de metal și pietre

Străzile din cartierul unde locuiesc cei mai mulți solicitanți de azil din Eritreea s-au transformat rapid într-un adevărat câmp de luptă, spun martorii Cele două tabere s-au lovit cu bâte, bare de metal și pietre.

Vitrinele magazinelor au fost sparte, iar mai multe mașini ale poliției au fost avariate. Poliția din Tel-Aviv a fost nevoită să intervină cu gaze lacrimogene și paralizante ca să despartă cele două grupuri de refugiați.

Autoritățile israeliene au autorizat două evenimente separate, în locuri diferite, în ziua în care este marcată Ziua Revoluției în Eritreea. Evenimente au fost organizate și la ambasada statului african din Israel. Atât susținătorii guvernului, cât și cei ai opoziției au promis că nu se vor confrunta, dar au uitat de promisiune.

Chaim Bublil, comandantul poliției din Tel Aviv: "Spre marea mea tristețe, încă de dimineață, cele două tabere nu și-au respectat angajamentele și nu au respectat autorizația de a protesta care le-a fost acordată. Încă de la primele ore ale dimineții au venit aici cu intenția de a sabota evenimentul. Poliția s-a mobilizat și a primit întăriri, fiindcă dețineam informații că intenționau să incendieze localul."

Mulți dintre protestatarii antiguvernamentali purtau tricouri de culoare albastră, un simbol al opoziției față de guvernul țării, în timp ce susținătorii guvernului purtau tricouri mov cu o hartă a Eritreei.

Se estimează că în prezent în Israel sunt peste 25 de mii de solicitanți de azil din Eritreea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE