Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Irak: Cel puțin doi morți și zeci de răniți, înaintea unui meci de fotbal. Oamenii s-au călcat în picioare la intrarea în stadion

Cel puțin două persoane au fost ucise și câteva zeci rănite, într-o îmbulzeală produsă în fața stadionului din orașul irakian Basra, unde, joi, are loc finala cupei Golfului.

Incidentele s-au produs când spectatorii s-au adunat pentru a asista la meciul final al primului turneu internațional de fotbal organizat în țară în ultimele patru decenii. Este pentru prima dată din 1979 când Irakul găzduiește turneul, relatează Associated Press.

Ministerul de Interne irakian a îndemnat, într-o declarație, persoanele care nu au bilete pentru finală să părăsească zona stadionului.

Finala se va disputa, joi seară, între naționala Irakului și cea a Omanului și va fi arbitrată de românul Istvan Kovacs.

Turneul a început la 6 ianuarie, la care participă echipe din cele șase țări din Consiliul de Cooperare al Golfului - Bahrain, Kuweit, Oman, Qatar, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite -, precum și din Yemen și Irak.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE