Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ipoteza Patriarhului Kirill despre războiul din Ucraina: Rusia ar fi intrat în conflict împotriva propriei sale voinţe

Patriarhul Kirill, șeful Bisericii ortodoxe ruse, a afirmat, în timpul unei predici, că Rusia a intrat în conflictul armat din Ucraina împotriva voinței sale.

„Ceea ce se întâmplă astăzi nu este doar o altă campanie militară, un anumit tip de tensiune. Se pare că mulţi au vrut să şteargă Rusia ortodoxă de pe faţa pământului", a declarat Patriarhul Kirill, într-o predică ţinută duminică în regiunea Nijni Novgorod, în vestul Rusiei, conform agenției RIA Novosti, citată de Agerpres.

"Dar nu trebuie să se întâmple asta, de aceea, astăzi, rugăciunea noastră specială este pentru autorităţile noastre, pentru armata noastră, pentru preşedintele nostru, pentru toţi cei de care depinde cu adevărat rezultatul acestei bătălii, în care am intrat împotriva voinţei noastre", a afirmat Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse.

Kirill care este un susținător al campanie militare din Ucraina și al politicilor președintelui Putin a mai spus că Rusia a devenit un "ghimpe în ochi" pentru mulţi în lume şi unii cred că "poate fi eliminată".

„Astăzi, patria noastră trece printr-o încercare (...). Unii cred că a venit momentul când este posibil să se termine cu Rusia”, a adăugat el, legând aceasta de o "viziune alternativă asupra lumii, asupra lui Dumnezeu şi asupra omului".

„Bineînţeles, Rusia este un ghimpe în ochi pentru mulţi”, a afirmat Patriarhul rus.

Patriarhul Kirill a criticat atât de Vatican, cât șide șefii altor biserici ortodoxe pentru sprijinirea războiului declanșat de Rusia în Ucraina.

Rusia a declanşat la 24 februarie o invazie în Ucraina, prima agresiune de acest tip în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE