Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Iordănescu, dezamăgit după calificarea la EURO 2024: “O parte dintre jucătorii noștri nu joacă la echipele de club”

Antrenorul echipei naționale de fotbal a României, Edward Iordănescu, țintește calificarea în fazele eliminatorii, la EURO 2024. „Optimile de finală sunt obiectiv obligatoriu", spune Iordănescu într-un interviu pentru FRF TV.

În Germania, cu același lot ca-n preliminarii. Condiția: "Jucătorii să joace mai mult la echipele de club"

România va merge în Germania, pentru cele trei partide de a fi sau a nu fi din grupă, așa cum le numește Edi Iordănescu, cu nucleul format deja. Vor rămâne, în linii mari, 23 dintre cei care au fost prezenți și la acțiunile din campania de calificare recent încheiată.

Selecționerul atrage însă atenția că pot exista și modificări în grupul pe care-l va deplasa la turneul final, unde România ajunge după o așteptare de 8 ani.

De asemenea, pune accentul pe ideea unei perioade restrânse de pregătire - cinci luni de zile - și insistă că jucătorii trebuie să depună eforturi mai mari la cluburile de la care vin la lot.

Edward Iordănescu:" Avem construit un nucleu de excepție pentru aceste preliminarii, am câștigat grupa detașat, am calificat echipa neînvinși. Fiecare dintre ei are datoria să dea totul la club în următoarele cinci luni, să joace etapă de etapă, să joace cu eficiență. Să reprezinte România și individual la cluburile la care activează.

Vin cu tot devotamentul, cu sufletul, cu spirit, cu atitudine, dar e foarte importantă forma sportivă cu care vin de la cluburi. Trebuie să ne demonstrăm noi, nouă, că merităm să fim acolo. Că putem mai mult. Jucătorii trebuie să înțeleagă că vom merge la următorul nivel. De-acum, responsabilitatea trebuie să fie una comună. Eforturile trebuie să fie pe măsură."

Edward Iordănescu: "Mare mi-a fost dezamăgirea când am văzut că, și după această calificare, o parte dintre jucătorii noștri nu joacă la echipele de club. Ei știu, totuși, că îi susțin total, dar trebuie să vină pregătiți 100% pentru acțiunea din martie."

În martie, în cea de-a doua jumătate a lunii, România va disputa, cel mai probabil, două partide de pregătire, concomitent cu barajul care va stabili cea de-a treia echipă din grupa noastră, după Belgia și Slovacia.

Edward Iordănescu: "Încă nu suntem pregătiți pentru turneul final. Nu pentru a ne îndeplini obiectivul pe care eu l-aș dori."

Tot calendarul FIFA prevede alte două întâlniri-test pentru "tricolori", la începutul lui iunie.

Despre grupa României de la EURO 2024: "Suntem într-o eroare"

"Stă o capcană periculoasă în fața noastră. Dacă nu facem pașii corecți, riscăm să avem probleme. (n.r. la turneul final) spune selecționerul.

Edward Iordănescu: "Acum un an de zile, foarte puțină lume mai credea în echipa națională, că echipa națională poate să se califice. Acum, sunt voci care vorbesc spre sferturi, semifinale...Suntem într-o eroare! Să nu uităm că noi, dacă am reușit să producem această performanță , am reușit cu mult realism. Am fost extrem de conștienți în fiecare minut și de capacitatea noastră și de posibilitățile adversarului."

Iordănescu a vorbit și despre contractul său, în contextul în care ar fi părăsit postul de selecționer dacă rata calificarea. "Dacă într-o zi voi fi abordat pentru o discuție, disponibilitatea mea pentru Echipa Națională este totală. Va trebui să am o discuție cu echipa mea, cu stafful tehnic." 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE