Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Investiții în viitor. România va primi fonduri de coeziune în valoare de 31 de miliarde de euro

Astăzi se semnează acordul prin care România va primi fonduri europene de 31 de miliarde de euro. Este vorba despre acordul de parteneriat cu Comisia Europeană, derulat în perioada 2021-2027. Banii vor fi folosiți pentru susținerea mediului de afaceri, investiții în sănătate și reducerea poluării.

Care sunt principalele domenii vizate de investițiile din bani europeni și ce sume primesc

Domeniile vizate pentru investiții din bani europeni sunt sănătatea, transportul durabil și economia ecologică. Pentru domeniul economic și digitalizare vor fi alocate, până în 2027, 4,33 miliarde de euro. Banii vin prin Fondul de Dezvoltare Regională. Proiectul vizează și digitalizarea serviciilor publice.

Pentru investiții de mediu vor fi alocate 6,75 miliarde de euro. Peste două miliarde vor fi pentru eficiența energetică a clădirilor.

Peste 2,3 miliarde de euro vor merge către sistemul de sănătate. Mai exact, pentru a asigura servicii și pentru categoriile vulnerabile.

În privința transportului durabil, vor fi peste 7 miliarde de euro. Banii vor fi folosiți în mod expres pentru a îmbunătăți infrastructura feroviară.

Comisia Europeană a semnat acorduri cu fonduri de coeziune cu 17 state.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE