Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Inundaţiile din Bavaria perturbă alegerile pentru Parlamentul European

Inundaţiile recente din landul german Bavaria i-au afectat pe alegătorii chemaţi la urne pentru alegerile europarlamentare, mai multe secţii de votare fiind relocate şi existând rapoarte despre buletine de vot pierdute, transmite joi agenţia DPA.

Responsabilul cu alegerile din landul Bavaria, Thomas Gössl, a declarat că primăriile din unele regiuni afectate nu sunt încă utilizabile în acest sens, motiv pentru care au fost înfiinţate administraţii municipale provizorii.

Cu toate acestea, în urma discuţiilor cu funcţionarii electorali din aceste zone s-a constatat că alegerile se pot desfăşura în mod corespunzător.

Potrivit lui Gössl, alegătorii care şi-au pierdut buletinele de vot din cauza inundaţiilor sau nu au intrat în posesia lor, trebuie să contacteze imediat autorităţile locale pentru a solicita şi a ridica noi documente.

Gössl a precizat că în Bavaria mai pot fi emise buletine de vot până sâmbătă, la ora 12:00 (10:00 GMT).

O a patra victimă a inundaţiilor a fost găsită miercuri în Bavaria, potrivit DPA. Bilanţul inundaţiilor din sudul Germaniei a crescut astfel la şase morţi.

Germania se confruntă cu inundații devastatoare

Cele mai afectate sunt regiunile din sud-vestul țării de la granița cu Franța. Potrivit autorităților locale, sunt cele mai violente inundații din ultimele trei decenii. Cancelarul german Olaf Scholz și-a anulat întâlnirile electorale din weekend și a vizitat zonele afectate.

Din cauza ploilor puternice, râurile s-au revărsat și au inundat mai multe localități. Au fost înregistrate și cazuri de alunecări de teren. Oamenii din zonă au fost evacuați, iar salvatorii construiesc ziduri din saci de nisip pentru a proteja casele. Serviciile de urgență au răspuns la mii de solicitări de ajutor, potrivit presei germane. Cancelarul german care a vizitat zonele calamitate a promis suportul guvernului federal.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE