Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Inundații devastatoare în California. 20 de milioane de oameni sunt afectați

20 de milioane de oameni din California sunt afectați de inundații. În plus, crește și riscul de alunecări de teren provocate de ploile abundente din ultimele zile. În unele zone, cantitatea de apă a depășit și de șapte ori normalul aceastei perioade. Furtuna din California a făcut deja 17 victime, iar un copil de cinci ani este dat dispărut.

Un parc de rulote a fost măturat de viitură

Un parc de rulote din Comitatul Ventura a fost măturat de viitură. Oamenii abia de au reușit să se adăpostească.

Locuitor din California: „Am început să văd că vine apa în parc și nu am mai putut aștepta. Am luat decizia să plec, să mă evacuez. Am lăsat remorca în urmă. Tocmai m-am urcat în mașină și am pornit-o, iar apa deja era de un metru jumătate. Eu abia încercam să ies din parc, să ajung la poartă. Când am ieșit din parc, pompierii erau deja acolo gata să mă ajute.”

Locuitor din California: „Nu am mai văzut niciodată așa ceva și locuiesc în acest oraș de 41 de ani.”

Autoritățile locale au fost nevoit să apeleze la elicoptere pentru a-i salva pe oamenii blocați de viituri.

Andy Vansciver, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Pompieri din Comitatul Ventura: „Un bărbat care locuia pe insulă a fost nevoit să rămână acolo peste noapte și să se adăpostească de furtună. Nu am putut ajunge în zonă, așa că am așteptat până dimineață. La răsărit am putut analiza situația și am decis să intervenim cu un Copter4.”

Mii de oameni au fost sfătuiți să-și părăsească locuințele

Mii de oameni din California au fost sfătuiți să-și părăsească locuințele, pentru că sunt în pericol. A fost evacuat și orașul Montecito, unde se află vila Prințului Harry și a altor celebrități, iar în Orcutt oamenii au fost evacuați pe ultima sută de metri.

Locuitor din California: „A fost șocant. S-a întâmplat atât de repede și am avut foarte puțin timp să ieșim din casă. Sunt șocată și acum, că ne-am întors să vedem cu pagube ne-am ales. A fost oribil.”

Locuitor din California: „Vecinii ne-au bătut la ușă. Când am ieșit, am văzut cum apa curgea în vale.”

Peste 200.000 de case au rămas fără curent din cauza ploilor abundente, grindinei și alunecărilor de teren. Meteorologii prognozează vreme rea și în următoarele zile.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE