Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Inundații catastrofale în Italia. Cel puțin 13 oameni au murit. Zeci de mii de persoane au rămas fără case

Inundațiile care au ucis cel puțin 13 persoane în regiunea Emilia-Romagna din nordul Italiei au provocat pagube în valoare de miliarde de euro și au afectat în special agricultura, a declarat guvernatorul regional. Ploile torențiale din această săptămână au devastat partea de est a țării. Au avut loc peste 300 de alunecări de teren din cauza a 23 de râuri care au ieșit din matcă, iar aproximativ 400 de drumuri au fost avariate sau distruse.

VEZI GALERIA
5 imagini

sursă foto: AP

Evacuările continuă în Italia, afectată de inundații catastrofale. Aproximativ 20.000 de persoane au rămas fără case în regiunea nordică Emilia-Romagna, unde 42 de orașe și sate au fost afectate de viituri.

Bilanțul inundațiilor se ridică la 13 morți, însă numeroase persoane sunt încă date dispărute.

Potrivit asociației agricole Coldiretti, peste 5.000 de ferme au fost inundate în această regiune, care include celebra Vale a fructelor, precum și culturi de porumb și cereale.

”Nu am mai văzut așa ceva în toți acești ani. Niciodată nu am mai pățit așa ceva, nu în Lugo”, a spus un localnic

”Primăria a muncit din greu aici, dar problema este că suntem loviți masiv din toate părțile, e ca și cum s-ar fi rupt un baraj”, a afirmat un alt sinistrat.

Aceasta este cea mai puternica inundație care a afectat Italia în ultimii 100 de ani. Deși ploile s-au oprit, sistemele de canalizare sunt suprasaturate, iar apa continuă să se reverse în orașe.

Guvernul a promis un ajutor de urgență suplimentar de 20 de milioane de euro, în plus față de cele 10 milioane de euro alocate în urma inundațiilor de acum două săptămâni, când au murit cel puțin două persoane.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE