Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Întreaga lume își ia rămas bun de la Regina Elisabeta a II-a. Oameni din toate colțurile lumii stau la cozile kilometrice

Mii de oameni s-au așezat la cozile lungi de câțiva kilometri pentru a se reculege la catafalcul Reginei Elisabeta a II-a. Oamenii de toate vârstele vin din toate colțurile lumii și nu mai țin cont de vreme sau de faptul că trebuie să stea la cozi uriașe, care s-au întins chiar și pe 7 kilometri. Printre cei care au ales să îi aducă un ultim omagiu sunt și numeroși români stabiliți în Marea Britanie.

Români la coadă pentru a aduce ultimul omagiu

În jurul Palatului Westmister am găsit și doi români, mamă și fiu, ambii stabiliți de ani buni în Marea Britanie. Regina... Brașoveanu este asistentă medicală în Birmingham. Chiar dacă acum este în cârje, din cauza unui accident recent, nu a ezitat să stea ore bune la coadă. Are o datorie față de Regina Elisabeta a II-a.

Regina Brașoveanu, româncă stabilită în Marea Britanie: „Am venit azi noapte de la Birmingham. La 03:00 am plecat și am ajuns, am stat eu și cu băiatul meu în coadă. Am reușit acum să intrăm.”

Reporter: Cum a fost acel moment?

Regina Brașoveanu, româncă stabilită în Marea Britanie: Este unic. Nu se poate descrie in cuvinte. De ce am ținut? E respectul meu față de Regină. În plus, este încă un respect și o amintire pentru tatăl meu, pentru că eu când m-am născut tatăl meu era în Anglia și a spus că dacă va avea o fată se va numi Regina. Acesta este numele meu.”

Francisco Brașoveanu: „A fost fain, era tot acolo, puteai să vezi toată istoria, clădirea, ce fain era. A fost un moment frumos.”

Reporter: „Generatia ta cum vede Regina? Generatia de romani tineri in Marea Britanie.”

Francisco Brașoveanu: „N-am fost tot timpul aici, sa o vedem toata viata ei, dar oricum e, cum zic aici în Anglia, Granny of England. ”

Mii de oameni i-au adus până acum un ultim omagiu reginei. O vor putea face până luni dimineață, ziua înmormântării.

Accesul la coada pentru intrarea în Westminster Hall a fost oprită pentru scurt timp, când mulțimea de oameni care așteptau să ajunga la catafalcul reginei se întindea pe 8 kilometri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE