Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Intoxicații în masă cu alcool contrafăcut în Peru. Cel puțin 21 de oameni au murit într-o săptămână

Cel puțin 21 de persoane au murit în orașul Huánuco din Peru după ce s-ar fi intoxicat cu alcool contrafăcut. Autoritățile au început să verifice piețele și magazinele pentru a identifica sursa intoxicării, dar specialiștii spun că vor avea nevoie de cel puțin o săptămână pentru a stabili ce anume au băut victimele.

Victimele sunt bărbați trecuți de 30 de ani, care sunt dependenți de alcool. Mulți au murit chiar pe stradă, iar medicii ajunși la fața locului nu au putut decât să constate decesul. Autoritățile au luat la puricat tarabele din piețele din Huanuco pentru a stabili unde s-ar fi vândut alcoolul contrafăcut.

Antonio Talenas, directorul pieței din Huanuco: „Ne-am fi dorit ca aceste verificări să fie făcute înainte ca oamenii să moară. Controale pe la tarabe s-au făcut întodeauna, dar din câte se vede, nu a fost eficient.”

Vilma Llanto Cuenca, Director al Serviciilor Regionale de Sănătate din Peru: „În operațiune sunt implicați procurori, polițiști, reprezentanți ai autorităților locale și sanitare din Huanuco. Vor fi luate probe din mai multe tipuri de băuturi spirtoase. Credem că sursa intoxicației va fi identificată într-o săptămănă.”

Și în Lima, 54 de oameni au murit după ce au baut alcool contrafăcut. În urma anchetei, autoritățile au stabilit că băturile îmbuteliate conțineau metanol și au fost retrase deja de pe piață.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE