Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Întâlniri diplomatice printre bombardamente. Secretarul General ONU se întâlnește cu președinții Turciei și Ucrainei

Șase persoane au fost ucise și cel puțin 16 rănite, în cel mai recent bombardament al armatei ruse, care a vizat un cartier din orașul Harkov. Atacul a avut loc cu doar o zi înaintea sosirii in Ucraina a Secretarului General ONU, pentru o întâlnire trilaterală cu președinții Turciei si Ucrainei.

Echipele de urgența caută supraviețuitori printre dărâmăturile cauzate de bombardament, pe care președintele Zelenski l-a numit „un atac cinic asupra civililor”.

Întâlnire trilaterală

Pe fondul acestui nou atac, astăzi va ajunge in Ucraina Secretarul General ONU, Antonio Guterres. Acesta se va afla la Lvov, pentru a participa la o întâlnire trilaterală cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan și liderul ucrainean. Vor fi discutate soluții politice pentru rezolvarea conflictului din Ucraina, dar și situația centralei nucleare din Zaporojie sau acordul pentru exporturile de grâne din porturile ucrainene.

Alte patru nave ies din porturi

Potrivit acordului, alte patru nave care transportau produse agricole au plecat din porturile din Ucraina. Vasele au fost încărcate cu făină și ulei de floarea soarelui și porumb și sunt ultimele care au părăsit Ucraina, în conformitate cu termenii acordului de export de cereale convenit între ONU, Ucraina, Turcia și Rusia luna trecută. Până acum, această înțelegere a permis plecarea a 21 de vase încărcate în special cu porumb şi grâu.

Iar la Mariupol a început construcția de locuințe de către soldații ruși, potrivit imaginilor difuzate de presa din Rusia. Orașul, ocupat de forțele Federației Ruse a fost unul dintre cele mai bombardate din Ucraina, de la debutul conflictului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE