Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Întâlnire surpriză la Moscova, între Vladimir Putin și ministrul chinez al Apărării. La Bahmut se duc ”bătălii sângeroase fără precedent”

Întâlnire surpriză la Moscova între Vladimir Putin și ministrul chinez al Apărării. Cei doi au anunțat ca își vor consolida cooperarea în mai multe domenii, inclusiv cel militar. Pe front, luptele din Bahmut se intensifică, potrivit autorităților de la Kiev, în timp ce numărul morților în urma atacului de la Sloviansk a urcat la 13.

Ministrul chinez al Apărării a declarat că țara sa este dispusă să colaboreze cu Rusia pentru a avea o comunicare strategică între cele două armate, potrivit presei rusești de stat.

Rusia și China au luat măsuri pentru a-și consolida și mai mult legăturile economice, politice și militare de când Moscova a inavdat Ucraina. Potrivit lui Putin, cele două țări colaborează în mod activ în domeniul tehnico-militar, fac schimb regulat de informații și organizează exerciții militare comune.

”Bătălii sângeroase fără precedent” în Bahmut

Forțele ucrainene au raportat "bătălii sângeroase fără precedent" în Bahmut, în timp ce Kievul continuă cu disperare să țină piept ofensivei rusești în orașul din estul țării, aflat în conflict.

"Lupte sângeroase fără precedent în ultimele decenii au loc în mijlocul zonei urbane a orașului", a declarat Serhiy Cherevatyi, purtător de cuvânt al comandamentului militar de est al Ucrainei.

"Soldații noștri fac totul în bătălii sângeroase și aprige pentru a măcina capacitatea de luptă [a inamicului] și a-i distruge moralul", a declarat el pentru presa ucraineană.

În cea mai recentă declarație care a recunoscut în mod deschis rolul-cheie al Wagner în lupta de lângă Bahmut, Ministerul rus al Apărării a anunțat duminică că unitățile de asalt ale grupului de mercenari au capturat două cartiere din suburbiile orașului - cu sprijinul unităților aeropurtate ale armatei regulate ruse.

Bilanțul victimelor din Sloviansk a crescut

Bilanțul victimelor atacurilor cu rachete rusești asupra orașului Sloviansk din estul Ucrainei a crescut duminică la 13 morți, a anunțat serviciul public de urgență al Ucrainei.

Asta după ce echipele de salvare au scos cadavrul unui bărbat dintre dărâmăturile unei clădiri de apartamente, potrivit serviciului de urgență de stat.

Într-o postare pe Telegram, agenția a spus că mai multe persoane ar putea fi prinse în ruine, dar nu a precizat dacă sunt în viață sau moarte.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE