Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Derek Chauvin, polițistul care l-a sufocat pe George Floyd, condamnat la 21 de ani de închisoare

Decizie finală în cazul lui George Floyd, la doi ani de la incident. Polițistul Derek Chauvin, cel care l-a sufocat cu genunchiul pe afro-american, a primit, joi, 21 de ani de închisoare de la justiţia federală a Statelor Unite.

Fostul agent în vârstă de 46 de ani primise deja 22 de ani şi jumătate de închisoare de la justiţia statului Minnesota, însă acesta a făcut apel la sentinţă.

Sentinţa federală pentru "încălcarea drepturilor constituţionale" ale bărbatului afro-american este, la rândul ei, definitivă, deoarece rezultă dintr-un acord de recunoaştere a vinovăţiei.

Pedeapsa poate fi executată în acelaşi timp cu cealaltă decizie, a precizat judecătorul Paul Magnuson de la tribunalul din Saint-Paul, acordându-i credit pentru cele şapte luni deja petrecute în detenţie, potrivit Agerpres.

"Nu ştiu de ce ai făcut asta, dar să-ţi pui genunchiul pe gâtul cuiva până moare este greşit. Şi pentru asta trebuie să fii aspru pedepsit", i-a explicat magistratul.

Derek Chauvin le-a urat copiilor lui George Floyd "să reuşească în viaţă", fără să-şi ceară scuze sau să exprime nici cea mai mică remuşcare.

Pe 25 mai 2020, într-o operaţiune a poliţiei din Minneapolis, Derek Chauvin a rămas cu genunchiul pe gâtul lui George Floyd timp de aproape nouă minute. În acest incident bărbatul afro-american a decedat.

Înregistrarea video a faptei, devenită virală, a declanşat manifestaţii de amploare împotriva rasismului şi violenţelor poliţieneşti din SUA.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE