Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Incident pe aeroportul Roissy din Paris. Un bărbat cu un cuțit a fost împușcat mortal

Un bărbat care a fost surprins în timp ce manevra un cuţit a fost împuşcat mortal, miercuri dimineaţă, de un poliţist pe aeroportul Roissy Charles de Gaulle, unul din cele două principale aeroporturi din Paris.

„Poliţia a neutralizat în această dimineaţă un individ ameninţător, aflat în posesia unei arme albe, pe aeroportul Roissy Charles de Gaulle”, a indicat prefectura poliţiei din Paris pe contul său Twitter.

Incidentul s-a produs în zona terminalului 2F în jurul orei locale 08:20 (06:20 GMT). 'O persoană fără adăpost îi deranja pe agenţii de securitate, care au chemat poliţia de frontieră (PAF) să ajute la evacuare sa', a indicat o sursă aeroportuară, potrivit Agerpres.

Bărbatul s-a îndepărtat, în timp ce îi insulta pe poliţişti, apoi s-a întors şi a scos un cuţit. Unul dintre poliţişti a făcut apoi uz de arma din dotare, potrivit unor surse din cadrul forţelor de ordine franceze.

Un fotoreporter AFP, care a asistat la incident, a explicat că 'un bărbat înalt de culoare a agitat spre poliţişti un obiect care arăta ca un cuţit'. El nu a dat curs somaţiei forţelor de ordine şi a continuat să înainteze, un poliţist deschizând atunci focul asupra sa. 'A fost tras un singur foc', a indicat acesta.

Victima a fost pusă pe targă şi evacuată într-o zonă inaccesibilă pasagerilor, a mai spus fotoreporterul AFP.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE