Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Incident armat la granița dintre Serbia și Ungaria. Sute de migranți ilegali au fost reținuți

600 de migranți ilegali au fost reținuți în urma unui scandal cu focuri de armă între refugiații din nordul Serbiei, la granița cu Ungaria. Cei reţinuţi vor fi duși în centre din sudul țării. Poliția a intervenit după ce localnicii au anunțat incidentele.

Tot mai mulți imigranți încearcă să intre în Europa de Vest prin Balcani

 Nu e prima dată când apar astfel de probleme. În iulie un om a murit și alții au fost răniți într-un scandal din apropiere.

Un bărbat de 20 de ani a fost rănit în scandalul izbucnit în Horgos, după ce a fost împușcat de două ori în piept. Numărul celor care încearcă să ajungă în Europa de Vest prin Balcani a crescut în ultimele luni. Migranții vin în Serbia cu speranța de a trece în Ungaria și Croația vecine, care sunt state membre ale Uniunii Europene.

Majoritatea provin din Afganistan și Siria, dar vin refugiați și din alte părți ale Africii și din Asia.

În prezent, se crede că sute de oameni stau la granițele de nord ale Serbiei și apelează la traficanți de persoane pentru a trece de un gard de sârmă și a se sustrage controalelor poliției maghiare. Cum sunt deja tensiuni și iarna este aproape, oamenii devin din ce în ce mai disperați.

Drept răspuns, poliția sârbă spune că a lansat o operațiune de combatere a traficului de migranți în zonă, cu ajutorul dronelor. Serbia, Ungaria și Austria au anunțat recent că vor coopera pentru a reduce migrația prin regiune.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE