Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Închisoare cu executare pentru un consilier al lui Donald Trump. Cum l-ar fi "ajutat" pe fostul președinte al SUA

Un consilier al lui Donald Trump, Steve Bannon, a primit o pedeapsă de 4 luni de închisoare cu executare. El a fost condamnat după ce a refuzat să colaboreze cu comisia congresului de anchetă în procesul lui Trump privind asaltul de la Capitoliu, din 6 ianuarie 2021.

Comisia voia să știe ce rol a jucat Trump în acel asalt, dar Steve Bannon a refuzat să se prezinte și să depună vreo mărturie sau documente, așa că a fost acuzat de sfidarea comisiei. În acest fel, el l-a "ajutat" pe Trump, conform The Guardian.

Închisoare cu executare pentru un consilier al lui Donald Trump

Bannon a pierdut apelul în acest proces, așa că decizia rămâne definitivă, iar el va trebui să se prezinte la penitenciar pe 1 iulie pentru a executa pedeapsa. Cu toate acestea, el spune că va mai face un apel.

Steve Bannon (70 de ani) este un mogul media, care l-a ajutat pe Trump în timpul mandatului său de președinte al SUA.

În cadrul procesului în care este judecat Donald Trump, peste 30 de persoane apropiate acestuia au ajuns în acea comisie din Camera Reprezentanților.

Pe 6 ianuarie 2021, mai mulți susținători ai lui Trump, revoltați că acesta pierduse alegerile în favoarea lui Joe Biden, au atacat Capitoliul din Washington.

Steve Bannon este al doilea oficial de rang înalt din anturajul lui Trump care execută o pedeapsă de închisoare cu executare, după Peter Navarro, fost consilier pentru comerţ al lui Trump.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE