Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Începe Eurosfat 2022. Unde se află România la 15 ani de la aderarea la Uniunea Europeană

3 zile, 14 sesiuni și peste 50 de vorbitori. Politicieni naționali și europeni, lideri de opinie, experți și oameni de business vor dezbate împreună între 15 și 17 iunie cele mai importante subiecte europene, care preocupă România astăzi.

Începe EUROSFAT 2022, cel mai mare eveniment dedicat afacerilor europene din România, organizat de Europuls – Centrul de Expertiză Europeană, sub patronajul Parlamentului European, al Comisiei Europene și al Președinției Franței la Consiliul Uniunii Europene. Tema de anul acesta a conferinței este drumul spre maturitatea europeană, având în vedere cei 15 ani de la aderarea României la UE.

Cea de-a X-a ediție a celui mai mare forum anual de afaceri europene din România va avea loc în București, la Hotel Sheraton și la Federația Română de Fotbal. De pe agenda Forumului nu vor lipsi subiecte precum identitatea digitală europeană, Bilanțul României la 15 ani de la aderarea la UE și drumul spre maturitate, Conferința privind viitorul Europei, PNRR, viitorul tinerilor și rolul României în reziliența geopolitică a Uniunii Europene.

Încă vă puteți înregistra la Forum pe pagina EUROPULS.

Evenimentul începe cu o sesiune plenară, susținută de Reprezentanța Comisiei Europene în România. Liderii partidelor politice din România vor discuta despre cei 15 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, lecțiile învățate și planurile de viitor.

Totodată, la sesiune vor fi prezente prin videoconferință și vor transmite mesaje președinta Parlamentului European – Roberta Metsola – și președinta Comisiei Europene – Ursula von der Leyen.

Pe cine ascultăm la EUROSFAT 2022?

Printre cei care vor lua cuvântul la EUROSFAT 2022 se numără eurodeputații Siegfried Mureșan, Nicu Ștefănuță, Alin Mituța, Victor Negrescu, Tomasz Frankowski, Dacian Cioloș, Marian-Jean Marinescu și Vlad Gheorghe.

Totodată, nu vor lipsi ministrul Digitalizării Sebastian Burduja, ministrul Sportului Carol-Eduard Novák, deputații Monica Berescu, Sabin Sărmaș, Cristian Brian și Ludovic Orban, senatoarea Anca Dragu, secretarul de Stat în cadrul Ministerului Sănătății Andrei Baciu, secretarul de Stat în Ministerul Justiției George Cătălin Șerban, Daniela Gîtman, membru al Adunării plenare a Conferinței privind Viitorul Europei și secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Externe, precum și Andrei Novac, secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Externe.

E.S. Laurence Auer, ambasador al Republicii franceze în România, Celine Gauer, șefa Celulei Comisiei Europene pentru redresare și reziliență, E.S. Therese Hydén, ambasador al Regatului Suediei în România și E.S. Dr. Peer Gebauer, ambasador al Republicii Federale Germane în România și E.S. Adriana-Loreta Stănescu, ambasador al României în Germania vor lua de asemenea cuvântul.

Nu doar liderii politici și reprezentanții statului sunt prezenți la EUROSFAT 2022. Sacha Michaud, co-fondator și vice-președinte pentru Afaceri Globale la Glovo, Mihai Matei, președinte ANIS Romania & reprezentant ANIS în Consiliul director al Confederației Patronale Concordia, Oleg Roibu, group general counsel al eMAG, Radu Puchiu, co-fondator H.appycities și Sorina Mihai, public policy manager la Bolt sunt doar o parte dintre numele care vor reprezenta mediul privat la Forum.

Care este programul EUROSFAT 2022?

·        15 ani de la aderarea la Uniunea Europeană – România, drumul spre maturitate – 15 iunie, 10.00-12.00

·        Identitatea digitală europeană în România - de la mituri la realitate –  15 iunie, 13.00-14.30;

·        Concluziile Conferinței privind viitorul Europei – 15 iunie, 15.00-16.30;

·        Monitor PNRR, 6 luni de implementare - 15 iunie, 17.00-18.30;

·        Ce a făcut România pentru a încuraja tinerii? – 16 iunie,  10.00-11.30;

·        O reglementare mai bună pentru economia platformelor  – 16 iunie 11.30 – 13.00;

·        Rolul României în reziliența geopolitică a Uniunii Europene  – 16 iunie, 14.00-15.00;

·        E-justice: Discuții cu experții europeni – 16 iunie, 15.00-16.00;

·        E-justice în România: Implementarea Sistemului ECRIS 5 – 16 iunie, 16.00-17.00;

·        Rolul social al sportului în România – 17 iunie, 10.00-11.30;

·        Politicile europene de sănătate post COVID-19 – 17 iunie, 11.30-13.00;

·        Viitorul Mobilității - Fit for 55 – 17 iunie, 14.00-14.45;

·        Sănătatea mintală după pandemie – 17 iunie, 14.45-15.30;

·        30 de ani de la Tratatul privind relațiile bilaterale germano-române – 17 iunie, 16.00-17.00.

Ce este EUROSFAT?

EUROSFAT rămâne de peste un deceniu cea mai cunoscută conferință despre afaceri europene din România. Prin discuții politice despre temele europene relevante, dar și prin articole, studii și rapoarte cu privire la ceea ce se întâmplă în Uniune și instituțiile sale, Eurosfat pune agenda europeană în dezbatere națională. Ajuns la cea de-a X-a ediție, cu peste 700 de participanți, subiecte stringente, politici, politică și anvergură europeană, EUROSFAT este spațiul în care se încheagă un dialog între cetățenii României și UE, prin factorii ei decizionali și specialiști.

În fiecare an, Forumul este organizat sub patronajul Parlamentului European, Comisiei Europene și al președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene și, de asemenea, în parteneriat cu diverse instituții internaționale, companii private și reprezentanți ai societății civile române și europene.

Cine organizează EUROSFAT?

Europuls – Centrul de Expertiză Europeană este inițiatorul și fondatorul forumului Eurosfat. Europuls este organizație non-guvernamentală înființată în anul 2010 la Bruxelles de un grup de experți români în afaceri europene.

Europuls are drept scop promovarea procesului de integrare europeană în România, dar și contribuirea  la dezvoltarea unui spațiu public european.

Prin activitatea sa, Europuls încurajează dezbaterile publice pe teme europene prin articole și studii, precum și prin organizarea de dezbateri, ateliere de lucru și conferințe, în timp ce membrii Comisiei Europene, ai Parlamentului European, ai Guvernului și ai Parlamentului, reprezentanții societății civile și mediului de afaceri, experții și jurnaliștii se întrunesc pentru a discuta temele relevante din cadrul Uniunii Europene.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE