Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Incendiu puternic într-o biserică din Egipt. Cel puțin 41 de oameni au murit

Cel puțin 41 de persoane și-au pierdut viața, duminică, în urma unui incendiu care a izbucnit într-o biserică din Cairo, capitala Egiptului. Incidentul a îndoliat cea mai importantă comunitate creștină din Orientul Mijllociu, estimată la aproape 15 milioane de egipteni.

Incendiul a pornit în timpul unei slujbe la biserica Abu Sifin din cartierul Imbaba, popular în Cairo. Biserica coptă egipteană a anunţat că sunt "41 de morţi şi 14 răniţi", conform unor surse din cadrul Ministerul Sănătăţii.

Pompierii au reușit să izoleze incendiul a cărui origine încă nu a fost stabilită, spun autoritățile egiptene. Focul a izbucnit în lăcașul de cult, cu hramul Sfântului Mercurie din Cezareea, venerat de copţi, transmite agenția AFP, citată de Agerpres.

"Am mobilizat ansamblul serviciilor statului pentru ca toate măsurile să fie luate", a declarat preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi pe contul său de Facebook.

Procurorii au anunțat demararea unei anchete. La fața locului au fost trimisă o echipă a stabili motivele izbucnirii incendiului, iar Ministerul Sănătăţii a anunţat că a trimis mai multe ambulanţe.

De asemenea, președintele egipteanu a anunțat că a prezentat "condoleanţe la telefon" lui Tawadros al II-lea, şeful comunităţii creştine din Egipt din 2012.

În Cairo, incendiile accidentale nu sunt rare, condițiile în care în cartierele supraaglomerate ale capitalei Egiptului trăiesc milioane de oameni. Autoritățile egiptene se confruntă frecvent cu incendii în diferite provincii din cauza infrastructurii învechite și prost întreținute.

În martie 2021, cel puţin 20 de persoane au murit într-un incendiu dintr-o uzină textilă în suburbiile din estul Cairo. În 2020, două incendii în spitale i-au costat viaţa pe 14 pacienţi care sufereau de COVID-19.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE