Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Incendiu într-o cafenea din Rusia, de la un pistol de semnalizare. 15 oameni au murit

Un pistol de semnalizare a provocat un incendiu într-o cafenea din Rusia, care a dus la moartea a 15 persoane și la rănirea altor cinci, potrivit autorităților locale, relatează Euronews.

Incendiul a izbucnit în orașul Kostroma la primele ore ale dimineții de sâmbătă, după ce o persoană ar fi descărcat un pistol de semnalizare în timpul unei dispute la cafeneaua „Poligon”.

Salvatorii au evacuat 250 de persoane din clădire.

Guvernatorul regiunii Kostroma, Serghei Sitnikov, a declarat că cinci persoane au fost rănite ușor și au primit asistență medicală.

Incendiul a fost stins

Acoperișul cafenelei s-a prăbușit în timpul incendiului, care, potrivit serviciilor de urgență, s-a extins pe o suprafață de 3.500 m2.

Acesta a fost stins sâmbătă dimineața devreme.

A fost lansată o anchetă penală, iar poliția rusă caută persoana care a folosit pistolul de semnalizare, un dispozitiv folosit de obicei în situații de urgență.

Kostroma, unde locuiesc 270.000 de persoane, este situată la aproximativ 340 de kilometri nord de Moscova.

Aceasta nu este primul incident de acest fel. În 2009, peste 150 de persoane au fost ucise într-un incendiu la clubul de noapte Lame Horse din orașul Perm, care a izbucnit după ce o persoană a aprins focuri de artificii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE