Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Adolescentul care a incendiat un bloc din Constanța, 3 ani cu executare. A distrus 150 de apartamente și 37 de mașini

Adolescentul care a incendiat un bloc din Constanța anul trecut a fost condamnat la trei ani și patru luni, cu executare într-un centru de detentie pentru minori. 150 de apartamente au fost afectate şi 37 de maşini au fost distruse de flăcări.

Magistrații Tribunalului Constanța au hotărât ca minorul să fie internat într-un centru de detenție timp de trei ani și patru luni. În noaptea incendiului, băiatul în vârstă de 15 ani, însoțit de un prieten cu doi ani mai mic, au intrat în parcarea subterană a blocului.

Cei doi au fost surprinși de camerele de supraveghere în momentul în care fugeau, iar la scurt timp a avut loc o explozie.

Doar adolescentul a fost reținut pentru distrugere, vătămare corporală din culpă și evadare. Băiatul le- a povestit anchetatorilor că ar fi dat foc unor recipiente pe care le-ar fi găsit în parcarea subterană a blocului, fără să știe ce substanţă conțineau.

Mai mult, adolescentul va trebui să plătească și 16.000 de lei, cheltuieli judiciare. Decizia Judecătoriei Constanţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de zece zile.

În prezent, 239 de minori sunt încarcerați în astfel de centre de detenție.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE