Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Incendiile de vegetație fac prăpăd în Franța. Autoritățile au decis să taie copacii pentru a împiedica extinderea flăcărilor.

Președintele Franței, Emmanuel Macron va merge miercuri în Gironde, unde incendiile de vegetație au devastat zeci de mii de hectare. Asta, după ce doi aleși locali i-au cerut liderului de la Elysee, într-o scrisoare deschisă, să revizuiască drastic organizarea Securității Civile.

În ultima săptămână, sute de pompieri au fost trimiși în sud-vestul Franței pentru a încerca să stingă două incendii masive, care au distrus deja circa 15.000 de hectare din această regiune.

Autoritățile locale spun că se luptă și cu condițiile neprielnice

Autoritățile locale spun că se luptă și cu condițiile neprielnice, iar localnicii, dintre care 15.000 au fost evacuați luni, trăiesc o tragedie personală. Mulți dintre ei spun că nu au nici cea mai mică idee ce se va întâmpla.

Localnică: „Este pentru prima dată când trăim așa ceva, dar, ca toată lumea, sunt foarte alarmată. Acum cred că toată lumea este de acord că preferăm să facem ceva, decât să stăm acasă. În ciuda a tot ce se întâmplă sunt mulți voluntari și suntem foarte mulțumiți că putem rămâne în sat.”

Localnică: „Ne doare sufletul, pentru că se întâmplă la noi, dar suntem mulțumiți că putem da o mână de ajutor și că putem fi prezenți aici și să vedem cum se transformă satul nostru în această seară.”

Localnicii au transformat un centru cultural într-o bază de coordonare

Localnicii au transformat un centru cultural într-o bază de coordonare, unde primesc donațiile și încearcă pe cât pot de mult să îi ajute pe cei care se luptă cu focurile.

Localnic: „Suntem aici deja de cinci zile, de când a venit echipa de voluntari prezentă aici. Ne vedem zi de zi și sunt bucuroși că au ajuns la această bază unde se ocupă cineva de ei. Li se face și masaj.”

Vântul puternic a încetinit eforturile pompierilor și le-a îngreunat și mai mult sarcina, și așa foarte complicată. Aceștia au fost forțați să se repoziționeze de mai multe ori în cursul zilei și al serii.

Autoritățile au decis să taie copacii pentru a împiedica extinderea focurilor către sate

Autoritățile au decis să taie copacii pentru a împiedica extinderea focurilor către sate. Acest lucru se întâmplă în zona cea mai împădurită din Franța, unde impactul ecologic al acestor incendii se va simți generații întregi de acum încolo.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE