Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Iași: Cum au început școala unii elevi din mediul rural

Publicat de: Euronews

Cu emoții și așteptări au început anul nou școlar și elevii de la sate. Unii au găsit mobilier nou, săli curate, amenjate, toaletă în clădire, alții, însă, vor învăța în aceleași corpuri vechi. În comuna Erbiceni se întâlnesc ambele situații.

Toate corpurile de clădire ale școlii din Totoești au fost reabilitate, mai puțin unul, care are și toaletă în curte. Comuna e și pe lista celor care au primit bani de la Guvern pentru grupuri sanitare în clădire.

Primarul comunei Erbiceni spune că și ultimul corp al școlii urmează să fie reabilitat. Este nevoie de o sumă foarte mare. S-a depus deja un proiect la Compania Națională de Investiții și se așteaptă de acolo finanțare, altfel nu va fi posibilă reabilitarea. În acest corp învață copiii de gimnaziu.

În ceea ce privește problema toaletei în curte, în comună sunt doar două școli care au grupuri sanitare reabilitate, în interiorul clădirilor. Au fost ridicate cu bani de la guvern, au costat aproximativ 200 de mii de lei, iar lucrările au durat aproape un an.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE