Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Hong Kong oferă 500.000 de bilete de avion pentru a stimula turismul după pandemie

Hong Kong oferă 500.000 de bilete de avion într-un efort care e menit de a stimula turismul în regiune.

Orașul a anulat mai multe restricții de călătorie legate de COVID-19 în ultimele săptămâni, inclusiv o carantină obligatorie la hotel de trei zile.

Acum speră să revină de la impactul masiv pe care l-a avut pandemia asupra industriei turismului din regiune. Și o parte a planului Hong Kong-ului implică donarea a 500.000 de bilete de avion în valoare de peste 250 de milioane de euro.

Directorul executiv al Consiliului de Turism din Hong Kong, Dane Cheng, a declarat pentru BBC că biletele gratuite au fost cumpărate inițial pentru a sprijini companiile aeriene în timpul pandemiei. Acestea vor fi distribuite pasagerilor, pentru a intra și a ieși din țară în anul următor, de către autoritatea aeroportuară a orașului.

„Autoritatea aeroportuară va finaliza acordul cu companiile aeriene. Odată ce guvernul va anunța că va elimina toate restricțiile COVID-19 pentru călătorii care sosesc, vom lansa campania de publicitate pentru biletele de avion gratuite.”, a spus el.

Care sunt cerințele de intrare pentru Hong Kong?

Hong Kong a avut unele dintre cele mai stricte reguli pentru călători pe tot parcursul pandemiei. Luna trecută, guvernul a anunțat că oamenii nu vor mai fi nevoiți să intre în carantină obligatorie la sosirea în oraș.

Acum călătorii vor trebui să se automonitorizeze timp de trei zile acasă sau la un hotel la alegerea lor. De asemenea, vor fi necesare mai multe teste PCR și teste rapide cu antigen până în ziua a șaptea după sosire.

De asemenea, vi se cere să faceți un test rapid de antigen cu cel mult 24 de ore înainte de plecare și să trimiteți online o declarație de informații despre sănătate și carantină. Rezultatele testelor și istoricul vaccinărilor trebuie trimise ca parte a acestuia și va fi generat un cod QR pe ​​care trebuie să îl prezentați la check-in.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE