Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Hamas susţine că a luat prizonieri soldaţi ai armatei israeliene în cursul unei ambuscade

Aripa armată a Hamas a afirmat că a luat "prizonieri" soldaţi israelieni în cursul unei ambuscade, sâmbătă, în tabăra Jabalia din Fâşia Gaza, din rândul armatei israeliene, ceea ce aceasta a negat, scrie AFP.

Forţele israeliene vizate se aflau într-un tunel din tabăra Jabalia şi "toţi membrii lor au fost ucişi, răniţi sau luaţi prizonieri". Oamenii Hamas "le-au confiscat echipamentul militar" înainte de "a arunca în aer tunelul", a afirmat purtătorul de cuvânt al aripii armate a mişcării islamiste palestiniene, Abu Obaida.

De asemenea, a difuzat imagini cu un soldat târât la pământ şi prezentat ca fiind un soldat israelian capturat. Aceste imagini nu au putut fi imediat autentificate de AFP.

Armata israeliană a ţinut să "clarifice că nu a existat niciun incident în care un soldat a fost răpit", fără a oferi detalii despre posibilii soldaţi ucişi sau răniţi.

Israelul continuă operațiunea de la Rafah

Armata israeliană a continuat sâmbătă bombardamentele asupra Rafah, în pofida ordinului Curţii Internaţionale de Justiţie (CIJ) de a opri imediat operaţiunile sale în acest oraş din sudul Fâşiei Gaza de unde au fugit sute de mii de oameni.

În acelaşi timp, eforturile internaţionale au fost relansate pentru a se ajunge la un armistiţiu în războiul declanşat de atacul fără precedent al mişcării islamiste Hamas împotriva Israelului pe 7 octombrie şi pentru a obţine eliberarea a peste 100 de ostatici reţinuţi în teritoriul palestinian.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE