Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Guvernul Ungariei, noi măsuri în lupta cu inflaţia: Introducerea promoţiilor obligatorii în magazine

Publicat de: Mirabela Vasile

Guvernul ungar a luat o măsură nemaiîntâlnită până acum în condițiile economiei de piață. Executivul de la Budapesta a anunţat că va introduce un sistem de monitorizare a preţurilor care va include promoţii obligatorii în magazine, potrivit Portofolio.

Regulile detaliate sunt încă în curs de elaborare, dar cancelarul Gergely Gulyás a împărtășit câteva informații importante despre pasul planificat.

Cancelarul Gergely Gulyás și purtătorul de cuvânt al guvernului Alexandra Szentkirályi au anunțat ultimele decizii ale guvernului, printre care înghețarea prețurilor a fost prelungită și acțiunea obligatorie va face parte din sistemul de monitorizare a prețurilor introdus în viitor.

Raiduri în magazine, pentru a controla prețurile

În plus, prețurile vor fi controlate mai strict, ceea ce înseamnă că vor avea loc raiduri în magazine ca parte al noului proiect. Sistemul de monitorizare a prețurilor va intra în vigoare cel târziu la 1 iulie, când plafonul de preț va fi în continuare în vigoare conform planurilor.

Promoțiile obligatorii vor fi introduse până la 1 iunie 2023 cel târziu. De dragul clienților, guvernul se așteaptă de la noua măsură ca supraprețurile și speculațiile să poată fi oprite prin reducerea prețurilor și creșterea concurenței, astfel încât inflația să poată fi redusă și mai mult în viitorul apropiat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE