Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Guvernul reduce valoarea voucherelor pentru Rabla 2024. Cum vor fi afectați cei care vor să-și cumpere o mașină nouă

Guvernul reduce valoarea voucherelor pentru Rabla 2024. Cuantumul primei de casare acordate prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional va fi în anul 2024 de maximum 3.500 lei pentru achiziţionarea unei motociclete noi sau a unui autovehicul nou în schimbul casării unui autovehicul uzat, conform proiectului de Ordonanţă de Urgenţă privind unele măsuri fiscal bugetare, publicat de Ministerul Finanţelor, transmite Agerpres.

De asemenea, în cazul casării a două autovehicule uzate, prima va fi de 5.000 lei.

Prima de casare se acordă numai în cazul în care beneficiarul deţine în proprietate autovehiculul uzat pentru o perioadă mai mare de 3 ani.

Totodată, conform proiectului, cuantumul ecotichetului acordat prin Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic 2020 - 2024 este în sumă maximă de 10.000 lei.

În 2023, în cazul programului Rabla Clasic, prima de casare a fost majorată la 7.000 lei, respectiv 10.000 lei în cazul predării a două autovehicule uzate.

Scade și valoarea voucherului pentru cumpărarea de mașini electrice prin Programul Rabla

De asemenea, s-a diminuat valoarea voucherelor acordate în cazul cumpărării de mașini electrice, hibride sau de motociclete electrice.

  • 25.500 lei pentru mașini full electric
  • 13.000 lei pentru autoturisme hibride
  • 13.000 pentru motociclete electrice

Guvernul a redus subvențiile pentru panourile fotovoltaice

Proiectul mai prevede că, anul viitor, finanţarea care se acordă prin Programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională este în sumă de 10.000 lei/solicitant.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE