Guvernul îl premiază pe David Popovici cu 1 milion de lei. Premierul României spune că banii vor fi luați din Fondul de rezervă

De Mirabela Vasile  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

David Popovici a cucerit două medalii de aur la Campionatul Mondial de Natație. În urma acestei performanțe, Guvernul îi va oferi un milion de lei drept premiu, bani care vor fi alocați din Fondul de rezervă.

„Astăzi în cadrul şedinţei de guvern am luat decizia de a recunoaşte performanţa sportivului nostru David Popovici şi în felul acesta am decis ca, fiind vorba despre o performanţă excepţională, să avem o recunoaştere pe măsură şi am hotărât să îi fie alocată din Fondul de rezervă al Guvernului o sumă de un milion de lei”, a declarat Ciucă după şedinţa de guvern, conform Agerpres.

David Popovici, în vârstă de 17 ani, a cucerit două medalii de aur la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta, în proba de 100 m liber, miercuri, şi în cea de 200 m liber, luni, la care a stabilit şi un nou record mondial de juniori.

Adolescentul este al doilea înotător din toate timpurile care reuşeşte să câştige aur în probele 100 şi 200 m liber la aceeaşi ediţie a Campionatelor Mondiale, după americanul Jim Montgomery, care a reuşit acest lucru în 1973, la Belgrad.

Taguri