Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Guvernatorul din Tokyo le recomandă locuitorilor să poarte pulover pe gât pentru a face economie la încălzire

Pentru a se feri de frig, economisind, în acelaşi timp, bani pe fondul creşterii preţurilor la energie, guvernatorul capitalei Tokyo, Yuriko Koike, le-a recomandat cetăţenilor japonezi să poarte pulover pe gât, relatează AFP, citată de Agerpres.

Yuriko Koike, purtând ea însăşi o helancă pe sub haină, i-a încurajat pe locuitorii capitalei japoneze să recurgă la haine groase pe timpul iernii, reducând, în acelaşi timp, facturile la electricitate.

„Încălzirea zonei gâtului are un efect termic. Eu însămi port un pulover pe gât şi purtarea unei eşarfe vă ţine, de asemenea, de cald. Acest lucru vă va permite să economisiţi energie electric”, le-a declarat Koike jurnaliştilor.

„Este una dintre modalităţile de a trece împreună peste perioada dificilă, din punct de vedere energetic, a iernii”, a spus ea, adăugând că preşedintele francez Emmanuel Macron este un fan al acestui tip de pulover.

La fel ca multe alte ţări, Japonia îşi propune să obţină neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon până în 2050

Țara se confruntă cu o reducere a aprovizionării cu energie de la începutul războiului din Ucraina.

În august, premierul japonez Fumio Kishida a cerut relansarea industriei nucleare a ţării pentru a compensa creşterea preţurilor la energia importată.

Însă o astfel de măsură ar fi, probabil, dificil de implementat, având în vedere dezastrul nuclear de la Fukushima din 2011, care a condus la închiderea multor reactoare din motive de siguranţă.

11 ani mai târziu, 10 dintre cele 33 de reactoare nucleare ale Japoniei sunt din nou în funcţiune. Ele nu sunt operaţionale pe tot parcursul anului, iar ţara rămâne puternic dependentă de importurile de combustibili fosili.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE