Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Grevă anunțată pe aeroporturile din Italia. Mai multe zboruri vor fi afectate

O grevă națională va perturba zborurile către și dinspre Italia vineri, 21 octombrie. În consecință , transportatorul național ITA Airways a anulat peste 200 de zboruri interne și internaționale .

Multe dintre acestea sunt către și dinspre Roma și Milano. Zborurile cu alte companii aeriene vor fi, de asemenea, afectate. Potrivit easyJet, greva va afecta controlul traficului aerian și serviciile de handling la sol. Călătorii sunt sfătuiți să acorde timp suplimentar pentru călătorie și să verifice în prealabil starea zborului.

„La fel ca majoritatea companiilor aeriene care operează către și dinspre Italia, este posibil să vedem unele întreruperi ale programului nostru de zbor la această dată”. În timp ce aceștia se referă la situație ca fiind „în afara controlului nostru”, spune easyJet.

Compania aeriană promite să minimizeze întreruperile cât mai mult posibil.

Greva, convocată de mai multe sindicate din sectorul transporturilor din cauza disputelor salariale și contractuale în curs, va afecta și unele servicii de transport public din Italia.

Se pare că ITA intenționează să minimizeze perturbările prin oferirea de zboruri alternative clienților. Speră să ofere înlocuiri în aceeași zi pentru 20% dintre pasageri, potrivit site-ului local de turism Travelnostop.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE