Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Masca de protecție nu mai este obligatorie în Grecia. Decizia, luată la deschiderea sezonului turistic

Autoritățile de la Atena au decis să suspende purtarea măștii în spațiile închise începând de miercuri pentru cel puțin trei luni, în contextul deschiderii sezonului estival. Astfel, cu excepția transportului urban (metrou, tramvai, autobuz), a caselor de bătrâni şi spitalelor, purtarea măştii nu mai este obligatorie în magazine, bănci sau servicii publice, relatează AFP, citată de Agerpres.

Totodată, în şcoli, elevii trebuie să poarte măşti numai în timpul examenelor de sfârşit de an. Pentru ambarcaţiuni, nu s-a luat până acum o decizie specifică, dar autorităţile recomandă purtarea măştii în cazul aglomerației.

Turismul, factor-cheie

La mijlocul lunii mai, ministrul grec al Sănătăţii, Thanos Plevris, a anunţat suspendarea măsurilor de stopare a pandemiei de coronavirus în vederea deschiderii sezonului turistic. Ministrul a indicat însă că toate măsurile de stopare a pandemiei ar trebui reexaminate la 1 septembrie, la sfârșitul sezonului estival.

Economia Greciei este una dependentă de turism. Acest sector de activitate generează aproape un sfert din Produsul Intern Brut al țării. Încă din luna februarie, Guvernul elen a început să relaxeze sistemul pus în aplicare pentru a opri pandemia, prin suspendarea testului de depistare obligatorie pentru călătorii sosiţi în Grecia şi care deţin un certificat de vaccinare european.

În ultimele săptămâni, numărul deceselor şi a cazurilor de infectare cu COVID-19 în Grecia au scăzut treptat, marți fiind înregistrate 5.080 de infectări. De la începutul pandemiei, Grecia, care are 10,7 milioane de locuitori, a înregistrat în jur de 29.800 de decese.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE