Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

A murit Gina Lollobrigida, una dintre cele mai mari actrițe ale cinematografiei din Italia

Actrița Gina Lollobrigida, considerată o legendă a cinematografiei italiene, a murit la vârsta de 95 de ani. Anunțul decesului a fost făcut luni de fosta avocată a cineastei, citată de agențiile de presă ANSA și Reuters.

Gina Lollobrigida a devenit celebră în anii '50, perioadă în care a fost consideră un sex-simbol ce ilustaa renașterea vibrantă a Italiei după cel de-Al Doilea Război Mondial, notează Agerpres.

„La Lolo” era una dintre vedetele cinematografiei italiene în anii '50 și '60

După o copilărie modestă, actriţa italiană a ajuns să joace alături de mari staruri de la Hollywood, precum Humphrey Bogart, Rock Hudson, Burt Lancaster, Tony Curtis şi Frank Sinatra. În scurt timp, Gina Lollobrigida a devenit una dintre cele mai celebre actrițe ale cinematografiei din anii 1950 şi 1960.

Gina Lollobrigida sau „La Lolo”, așa cum o alinta publicul italian, a murit într-o clinică din Roma, a precizat avocata Giulia Citani.

Gina Lollobrigida a devenit fotografă şi sculptoriţă după ce s-a retras din industria cinematografică. În septembrie 2022, celebra actriţă a participat la alegerile naţionale din Italia şi a candidat din partea unui partid de stânga, însă nu a reuşit să obţină un loc în Parlamentul italian.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE