Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Guvernul german plănuiește finalizarea unei legislații care să legalizeze vânzarea de canabis pentru uz recreațional, pentru adulți, pănă la sfârșitul acestui an. Măsura face parte din programul de guvernare asumat de coaliția social-liberală condusă de cancelarul Olaf Scholz.

„Ca mulți alții, am lucrat timp de ani la rând pentru ca noi, în Germania, să încheiem criminalizarea consumatorilor de canabis și să începem o politică modernă și orientată spre sănătate privind canabisul”, a precizat comisarul privind drogurile narcotice din cadrul Ministerului Federal al Sănătății, Burkhard Blienert, potrivit AP.

Asigurarea unui control al calității, o prioritate 

Pentru început, însă, Ministerul Federal al Sănătății anunță că va organiza cinci audieri cu experți din domenii relevante inițiativei, pentru a stabili măsurile necesare pentru cea mai bună protecție a tinerilor și a sănătății consumatorilor. 

Mai exact, peste 200 de reprezentanți din domeniul medical, legal și nu numai vor participa la audieri, alături de reprezentanți ai guvernului și de către alți experți internaționali neidentificați. 

Potrivit lui Clienert, „efectele sociale” ale legalizării vânzării de canabis pentru adulți, cu scop recreațional, vor fi examinate peste patru ani. Aceast

La începutul lunii mai, Ministrul Federal al Sănătății, Karl Lauterbach, a anunțat că plănuiește scrierea unui prim draft al legislației în a doua parte a acestui an.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE