Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Gazprom a anunțat că întrerupe temporar livrările de gaze către China

Gazprom întrerupe livrările de gaze către China, prin conducta Puterea Siberiei, în perioada 22-29 septembrie. Anunțul a fost făcut de companie marți, care motivează acțiunea spunând că vor fi făcute lucrări de întreţinere, informează Reuters.

Compania spune că în contractul cu corporaţia chineză CNPC, astfel de lucrări de întreţinere sunt prevăzute de două ori pe an, primăvara şi toamna.

Moscova: Conducta Power of Siberia 2 către China va „înlocui” Nord Stream 2

Moscova a anunțat că Nord Stream 2 va fi „înlocuită” cu o conductă alternativă de gaze către China.

„Power of Siberia 2”, proiect pe care Moscova și Beijingul l-au discutat timp de câțiva ani, va lua locul Nord Stream 2, a declarat joi ministrul rus al Energiei, Alexander Novak.

Nordstream 2 este o rută propusă pentru aducerea gazului rusesc în Europa, în special în Germania. Construcția controversatei conducte a fost finalizată în septembrie 2021, deși certificarea sa a fost suspendată după invadarea Ucrainei de către Rusia.

Invitat la televiziunea de stat rusă, Novak a fost întrebat dacă noua conductă asiatică ar putea înlocui omoloaga sa europeană în cadrul strategiei energetice a Rusiei. Acesta a răspuns că „da”.

Mai devreme în cursul zilei, ministrul a indicat că Rusia și China vor semna în curând un acord pentru a livra „50 de miliarde de metri cubi de gaz” pe an prin conducta propusă „Power of Siberia 2”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE