Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Gazdele s-au impus în derby-urile europene. Real Madrid - Barcelona 3-1, Liverpool - City 1-0, PSG - Marseille 1-0

Publicat de: Euronews

A fost o duminică plină de meciuri spectaculoase în fotbalul european. În cel mai urmărit duel din lume, Real Madrid s-a impus cu 3 la 1 în fața Barcelonei și este lider în Spania. În Anglia, Liverpool a câștigat la limită derby-ul cu Manchester City, grație unui gol marcat de egipteanul Salah. În Franța, PSG a trecut cu 1 la 0 de Marseille. Singurul gol al partidei a fost marcat de Neymar.

Într-o zi care a programat meciuri directe între campioana și vicecampioana ultimei ediții în trei dintre cele mai puternice campionate din Europa, balul a fost deschis de episodul cu numărul 250 din El Clasico. Pe Santiago Bernabeu, Real Madrid a câștigat cu 3-1 în fața marii rivale, Barcelona. Scorul a fost deschis de Karim Benzema, atacantul francez care diseară are cele mai mari șanse să fie desemnat noul câștigător al Balonului de Aur. Pentru galactici au mai marcat Valverde și Rodrygo, în timp ce golul catalanilor a fost reușit de Feran Torres.

Carlo Ancelotti, antrenorul lui Real Madrid: Nu, nu este un punct în plus, sunt trei puncte. Sunt trei puncte pe care le-am obținut în fața celui mai puternic oponent din această ediție de campionat. Barcelona este o echipă care are multe arme, iar noi le-am luat trei puncte. Nimic mai mult. Sezonul este lung, sunt o mulțime de meciuri. Evident, suntem mulțumiți de jocul prestat, însă nimic mai mult.

Xavi Hernandez, antrenorul Barcelonei: Suntem foarte dezamăgiți, deziluzionați, foarte triști. Nu este o zi bună, dar suntem într-o serie negativă și trebuie să schimbăm ceva. Sunt doar trei puncte, La Liga este un campionat lung, dar asta nu este o consolare. Până la urmă, trebuie să ne descurcăm mai bine în meciurile noastre, să fim mai maturi și să ne prezentăm mult mai bine.

În Anglia, campioana Manchester City a pierdut primul meci al sezonului, în deplasarea de pe Anfield, cu Liverpool. Egipteanul Mohamed Salah a înscris singurul gol al partidei, în minutul 76, însă meciul nu a fost lipsit de momente tensionate. Antrenorul gazdelor, Jurgen Klopp, a fost eliminat pe final, în timp ce tehnicianul lui City, Pep Guardiola, a declarat că a fost ținta unui atac cu monede din tribune.

Pep Guardiola, antrenorul lui City: Data viitoare o vor face mai bine. Nu m-au nimerit acum. Vor încerca, din nou, la anul. Toate aceste monede, au încercat, dar nu m-au nimerit.

Jurgen Klopp, antrenorul lui Liverpool: Oribil. Îmi pare rău, îmi cer scuze pentru asta. Nu am știut nimic despre incident. Nu eram pe teren la acel moment, probabil, nu ne-am mai văzut după meci.

După meci, oficiali ai lui Liverpool și-au cerut scuze pentru incident, dar și-au arătat și dezamăgirea față de scandările galeriei din Manchester, considerate jignitoare pentru supraviețuitorii și rudele victimelor unor tragedii precum cea de pe Hillsborough.

În Franța, liderul PSG a câștigat la limită întâlnirea cu Marseille, grație unui gol marcat de Neymar, chiar înainte de pauză. Din primul 11 al parizienilor nu au lipsit Lionel Messi și Kylian Mbappe.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE