Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

GALERIE FOTO. iMapp Bucharest. Proiecții pe Casa Poporului, la cel mai mare concurs de videomapping din lume

Publicat de: Euronews

Peste 50.000 de oameni au participat la cea de-a opta ediţie a concursului internaţional de 3D video mapping iMapp Bucharest - Winners League organizat, sâmbătă seara, în Piaţa Constituţiei, informează Primăria Capitalei într-o postare pe pagina de Facebook.

Artista Julia Shamsheieva, originară din Ucraina, a fost desemnată câştigătoarea Premiului ediţiei 2023, cu lucrarea "Clarobscur".

VEZI GALERIA
3 imagini

Julia Shamsheieva este o artistă din Odesa, care creează lucrări artistice captivante 3D şi în mişcare. Ea deţine o diplomă de licenţă în Arte şi este membră a Uniunii Designerilor din Ucraina. Shamsheieva face video mapping, artă digitală, lumini şi instalaţii interactive, AR şi VR. Folosind luminile pentru a crea o poveste, artista depăşeşte barierele uzuale de exprimare şi transpune într-un context aparte principalele sale aspiraţii, informează sursa citată.

Juriul, care a desemnat câştigătoarea ediţiei, a fost format din importanţi specialişti internaţionali în artele audiovizuale.

În premieră la iMapp Bucharest, publicul l-a întâlnit pe PIXEL, noul MC virtual generat AI, care s-a adresat spectatorilor de pe suprafaţa de proiecţie, asigurând o experienţă interactivă şi prezentând echipele participante care au explorat creativ tema concursului, CONTRASTS, într-un spectacol de lumină, sunet şi culoare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE