Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

GALERIE FOTO. iMapp Bucharest. Proiecții pe Casa Poporului, la cel mai mare concurs de videomapping din lume

Peste 50.000 de oameni au participat la cea de-a opta ediţie a concursului internaţional de 3D video mapping iMapp Bucharest - Winners League organizat, sâmbătă seara, în Piaţa Constituţiei, informează Primăria Capitalei într-o postare pe pagina de Facebook.

Artista Julia Shamsheieva, originară din Ucraina, a fost desemnată câştigătoarea Premiului ediţiei 2023, cu lucrarea "Clarobscur".

VEZI GALERIA
3 imagini

Julia Shamsheieva este o artistă din Odesa, care creează lucrări artistice captivante 3D şi în mişcare. Ea deţine o diplomă de licenţă în Arte şi este membră a Uniunii Designerilor din Ucraina. Shamsheieva face video mapping, artă digitală, lumini şi instalaţii interactive, AR şi VR. Folosind luminile pentru a crea o poveste, artista depăşeşte barierele uzuale de exprimare şi transpune într-un context aparte principalele sale aspiraţii, informează sursa citată.

Juriul, care a desemnat câştigătoarea ediţiei, a fost format din importanţi specialişti internaţionali în artele audiovizuale.

În premieră la iMapp Bucharest, publicul l-a întâlnit pe PIXEL, noul MC virtual generat AI, care s-a adresat spectatorilor de pe suprafaţa de proiecţie, asigurând o experienţă interactivă şi prezentând echipele participante care au explorat creativ tema concursului, CONTRASTS, într-un spectacol de lumină, sunet şi culoare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE