Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Furtuni violente în Statele Unite. Cel puțini 18 persoane au murit și alte câteva sute au fost rănite

Mai multe furtuni violente au măturat centrul și sudul Statelor Unite ale Americii. Cel puțin 18 persoane au murit și alte câteva sute au fost rănite. State precum Texas, Oklahoma și Arkansas au fost cele mai afectate. Meteorologii au emis mai multe avertismente de tornade și se așteaptă ca vremea rea să continue și zilele următoare.

VEZI GALERIA
8 imagini

Mai multe localități din nordul statului Texas au fost complet distruse după ce o tornadă a măturat regiunea. Casele și mașinile au fost avariate, iar zeci de mii de locuințe au rămas fără curent electric.

Greg Abbott, guvernatorul statului Texas: ”Mai mult de 200 de case și structuri au fost declarate distruse. Alte peste 120 au fost catalogate ca fiind avariate. Voi fi șocat dacă aceste cifre nu vor crește pe măsură ce se fac evaluări suplimentare”.

Autoritățile au anunțat că operațiunile de salvare și căutare sunt în plină desfășurare.

Greg Abbott, guvernatorul statului Texas: ”Primul lucru pe care îl facem, care se desfășoară chiar în acest moment, și anume să facem o ultimă rundă de operațiuni de căutare și salvare, pentru a vedea dacă mai este cineva care trebuie salvat. Apoi trecem la ajutor complet, sprijin și provizii acolo unde oamenii au nevoie de asistență imediată.”

Vântul a suflat cu peste 120 de kilometri pe oră în mai multe state

Vremea rea a speriat locuitorii din alte state precum Oklahoma, Kentucky sau Arkansas. Furtunile au venit însoțite grindină și vânt puternic de până la 120 de kilometri pe oră. Sute de copaci și stâlpi de electricitate au fost puși la pământ. Mai mulți oameni au rămas blocați în locuințe sau în magazine pentru a se adăposti.

Martor: ”Mă întorceam acasă, mâncam la un restaurant. De nicăieri, mama m-a sunat și mi-a spus că vine o tornadă și că toată lumea se evacuează. Apoi, de nicăieri, mama a început să țipe. „Sunt pe moarte. Totul se mișcă, ferestrele sunt sparte. O să mor. O să mor.”

Meteorologii se așteaptă ca furtunile să se deplaseze acum spre estul țării. Statele Ohio, Tennessee și Mississippi vor fi lovite de ploi abundente și grindină.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE