Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Funeraliile și economia. Industria ospitalității din Londra se confruntă cu o explozie de cerere

Numărul imens de oameni care au venit în Londra ca să-și ia rămas bun de la regina Elisabeta a II-a, pe lângă aglomerarea străzilor și creșterea măsurilor de securitate, a influențat și economia locală. Printre beneficiari direcți este și industria ospitalității.

Pentru mulți oameni această perioadă este una de doliu și de așteptare pentru a ajunge la catafalcul reginei. Dar pentru industria ospitalității este o perioadă în care trebuie să facă față exploziei de cerere, toate barurile și hotelurile sunt pline. Un exemplu este și Riverside Café, unde sute de oameni stau la coadă, iar această situație se reflectă și în volumul de muncă pentru angajați.

Zab Istanik, manager: „Suntem foarte ocupați, vreau să spun că în ultimele două zile am fost extrem de ocupați. De obicei deschidem la nouă, dar în ultimele patru zile am deschis de la șapte. Am mai fost așa de ocupați doar când mama Reginei a murit în anul 2002. Dar nu a fost la fel ca în aceste zile, ca în această săptămână”.

Situația este la fel în tot orașul. Londra, centrul Regatului Unit, este pur și simplu asaltată de  vizitatori. Un mic balsam după pandemie pentru cei din industria ospitalității.

Sadiq Khan, primarul Londrei: „După funeraliile de stat de luni, multe dintre hotelurile noastre vor fi mai puțin aglomerate. Este felul în care piața răspunde legilor cererii și ofertei. Dar vorbind de sectorul nostru de ospitalitate, nu doar de hotelurile noastre, dar și de restaurante, baruri și pub-uri, au avut parte de trei ani îngrozitori din cauza acestei pandemii”.

Gradul de ocupare a hotelurilor din Londra este acum de 95%.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE