Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Frații Tate, aduși din nou la DIICOT pentru percheziția informatică. Andrew Tate: „Nu există victime”

Frații Andrew și Tristan Tate, acuzați de trafic de persoane, au fost aduși luni dimineață la sediul DIICOT pentru audieri. Surse din rândul anchetatorilor au precizat pentru Euronews România că procurorii au realizat percheziția informatică în cazul celor doi milionari.

13/02/2023 , 10:48

Percheziția informatică în cazul fraților Tate s-a încheiat. Avocat: „Nu se știe ce probe s-au găsit”

Eugen Vidineac, avocatul fraților Tate, a precizat că s-a încheiat percheziția informatică, în acest moment „nu se știe ce probe s-au găsit”.

„Suntem în față de urmărire penală, fază nepublică. (...) A presupus extragerea anumitor date. Urmează a fi interpretate de organul abilitat și puse la dispoziția apărării, fapt pentru care nu se știe ce probe s-au găsit”, a afirmat Vidineac.

Apărătorul a precizat că Andrew și Tristan Tate și-au spus „punctul de vedere de fiecare dată” deoarece vor „să-și dovedească nevinovăția”.

„Nu s-a schimbat niciun lucru. Ei doresc în continuare să-și dovedească nevinovăția. Au încredere în organele abilitate că vor afla adevărul. Au încredere în sistemul justiție. Au înțeles sistemul de justiție din România.

Întrebat dacă frații Tate sunt nemulțumiți de condițiile din arest, avocatul a afirmat că în spatele gratiilor nu sunt „condiții de hotel”.

„Nu mi-au vorbit despre asta și știm cu toții; condițiile din arest nu sunt condiții de hotel. N-am auzit arestați să fie extraordinar de fericiți de condițiile din arest”, a mai afirmat Vidineac.

Știrea inițială:

„Nimeni nu mă protejează. Nu există victime și nici suspiciuni”, a declarat Andrew Tate, înainte de a intra la audieri la DIICOT.

Dacă la audierile precedente Andrew Tate a reușit să dea un bilet presei, acum numărul de polițiști a fost sporit.

În urmă cu aproape două săptămâni, a venit rândul uneia dintre cele două românce inculpate din dosar să fie dusă la sediul DIICOT. Este vorba despre Luana Radu, fostă polițistă la o secție din Capitală. Tânăra a aruncat și ea un bilețel jurnaliștilor, cum au făcut frații Tate, însă hârtia a fost luată de unul dintre polițiștii care o însoțeau.

Percheziția informatică a fost demarată la sfârșitul lunii ianuarie, când, două zile la rând, frații Tate au fost duși la DIICOT. Și ieri le-au fost verificat zecile de dispozitive ridicate la percheziții. La intrare, aceștia au dat jurnaliștilor bilețele în care susțineau că nu există probe în dosarul în care cei doi, alături de două românce, sunt acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și viol.

Fraţii Tate, cu cetăţenie britanică, şi cele două complice sunt acuzaţi că au constituit un grup infracţional organizat, în scopul racolării, cazării şi exploatării, prin obligarea unor femei la crearea unor materiale cu conţinut pornografic, destinate difuzării contra cost.

În documentul de la Tribunal, judecătorul arată modul în care a fost recrutată şi adusă în România o fată din Marea Britanie.

În acelaşi mod, fraţii Tate au recrutat şi adus în România o fată din SUA.

Ca mijloace de probă, procurorii au depus în instanţă declaraţii ale persoanelor vătămate, expertize psihologice şi procesele-verbale de redare a conversaţiilor prin intermediul aplicaţiilor pe internet.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE