Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

FOTO. Un roi de albine a întrerupt meciul dintre Carlos Alcaraz şi Alexander la Indian Wells

Carlos Alcaraz s-a calificat în semifinalele turneului de la Indian Wells, după un meci întrerupt din cauza invaziei unui roi de albine.

Partida începuse de doar nouă minute, iar scorul era egal, 1-1, când albinele au invadat terenul central de la Indian Wells, luându-i prin suprindere atât pe jucători, cât şi pe spectatori, care au intrat în panică, conform imaginilor difuzate de Tennis TV.

Zeci de albine s-au lipit de camera de filmat suspendată deasupra terenului de joc. Albinele au fost luate de un apicultor cu ajutorul unui vid, astfel încât acestea să poată fi eliberate și asta părea să rezolve problema.

Alcaraz, care a avut cele mai multe albine pe partea sa de teren, a suferit o înţepătură fără consecinţe majore şi ambii tenismeni au fugit la vestiare.

VEZI GALERIA
5 imagini

Jucătorii, evacuați de pe teren

Alcaraz, care a avut cele mai multe albine pe partea sa de teren, a suferit o înţepătură fără consecinţe majore şi ambii tenismeni au fugit la vestiare.

”Cu siguranță, cel mai neobișnuit meci pe care l-am jucat vreodată în cariera mea. Am văzut niște albine prin preajmă, dar am crezut că sunt doar câteva. Dar când m-am uitat pe cer am văzut mii de albine zburând spre mine, unele din ele chiar blocate în părul meu. A fost o nebunioe. Am încercat să stau departe de ele, dar a fost imposibil. Mi-a puțin teamă de ele. Trebuia să fiu în siguranță și să trec peste tot”, a spus după aceea campioanul de la Wimbledon, Alcaraz, potrivit BBC.

Originea problemei a fost o "spidercam'', o camera aflată la mare altitudine, care se mişcă suspendată de cabluri şi pe care s-au instalat sute de astfel de insecte zburătoare.

În acel moment a intrat în acţiune salvatorul neaşteptat al zilei: un apicultor care, înarmat cu un aspirator şi fără niciun fel de protecţie pe faţă sau pe mâini, cu excepţia ochelarilor de soare, a fost însărcinat să scoată albinele din arenă.

Apicultorul a fost primit cu aplauze de către spectatori şi cu zâmbete de tenismeni, care au revenit între timp pe teren, deşi Alcaraz nu s-a bucurat când jocul s-a reluat, pentru că a continuat să găsească câteva albine izolate, pe hainele şi obiectele sale.

Cu toate acestea, jucătorul spaniol a fost de neoprit și s-a impus în două seturi, scor 6 la 3, 6 la 1. În semifinalele turneului de o mie de puncte, Alcaraz îl va întâlni pe italianul Jannik Sinner, campionul de la Australian Open.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE