Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

FOTO | Bijuterii din trotinete reciclate. Cum arată brățările, cerceii și pandantivele „Hardwear”

De Antonia Ene  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Bolt a încheiat un parteneriat cu celebrul designer estonian Tanel Veenre, pentru a transforma trotinetele electrice care şi-au depăşit ciclul vieţii într-o colecţie de cercei, brăţări şi pandantive, transmite Agerpres.

Colecția poartă numele Hardwear şi include şase modele de design - în culori şi finisaje variate - create manual în urma prelucrării materialelor din aluminiu de înaltă precizie şi durabilitate folosite de Bolt în producţia a peste 230.000 de trotinete electrice, potrivit unui comunicat al companiei.

„Hardwear” este compusă din bijuterii finisate cu un strat reflectorizant, pentru un plus de vizibilitate şi siguranţă pe timpul nopţii. Bolt consideră siguranţa rutieră ca fiind o responsabilitate care ne priveşte pe toţi, iar purtarea materialelor reflectorizante ajută pietonii şi bicicliştii să fie mai vizibili pe timpul nopţii. Toate accesoriile sunt disponibile pe site-ul tanelveenre.com.

1 / 4

Sursă foto: Bolt Blog

„A fost extraordinar să pot folosi pentru acest proiect materialele de calitate care compun trotinetele Bolt. Pentru mine este ceva ieşit din comun, deoarece am învăţat atât de multe despre aluminiu - un material cu care nu am lucrat anterior - şi am creat forme geometrice, care, de asemenea, sunt neobişnuite pentru stilul meu”, a afirmat designerul Tanel Veenre.

Cum au fost create bijuteriile

Pentru a crea fiecare accesoriu, Tanel a înlăturat vopseaua verde a trotinetelor Bolt, iar apoi a tăiat materialul, l-a modelat, anodizat şi vopsit de mână. Hardwear este prima colecţie de acest tip, iar designer-ul va continua şi în viitor să producă bijuterii din materialele provenite în urma reciclării trotinetelor Bolt.

Trotinetele Bolt au o durată de viață record în industrie, de până la 60 de luni. Ele sunt construite în proporție de 90% din aluminiu și alte materiale reciclabile. Dacă o trotinetă nu mai poate fi reparată și reutilizată după cinci ani de folosire, este scoasă din uz și reciclată, ca parte a abordării circulare în ceea ce privește sustenabilitatea, potrivit Bolt Blog.

Ce este Bolt?

Bolt este o platformă de mobilitate al cărui scop este să facă transportul urban mai accesibil și sustenabil. Compania oferă servicii de Car-sharing, închiriere de trotinete electrice, livrare de alimente.

Serviciul Bolt de închiriere a trotinetelor electrice este disponibil în peste 230 de oraşe din 25 de ţări europene. Este cel mai mare operator de astfel de servicii de pe continent, cu peste 230.000 de trotinete aflate în uz.

Distribuie

Taguri