Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

22 de morți într-un incendiu, în Siberia. Un adăpost pentru bătrâni, cuprins de flăcări

22 de oameni au murit și alți șase au fost răniți, într-un incendiu care a izbucnit înr-un adăpost privat pentru bătrâni, din orașul Siberian Kemerovo. Adăpostul funcționa ilegal, susțin autoritățile ruse.

Incendiul a izbucnit în cursul nopții și a distrus clădirea de două etaje, construită din lemn. Acoperișul a ars complet.

Zeci de pompieri au fost trimiși la fața locului pentru a stinge focul.

Dmitri Strukov, șeful Departamentului de Pomieri: „A fost greu să luptăm cu focul, din cauza temperaturii scăzute.”

Încă nu este cunoscută cauza exactă a incidentului

Încă nu este cunoscută cauza exactă a incidentului, însă din primele indicii rezultă că ar fi fost vorba despre un boiler defect. Cu o zi înainte de tragedie, rezidenții i-ar fi transmis proprietarului clădirii că boierul nu mai funcționează.

Rezident: „Acolo era un boiler, vechi și uzat. Voiau să-l înlocuiască. Am venit să văd dacă pot lua niște materiale.”

Clădirea funcționa, temporar, ca azil pentru persoane aflate în situații sociale disperate. Bărbatul care a închiriat imobilul a fost arestat și pus aub acuzare pentru încălcarea normelor de siguranță.

Pompierii spun că în Rusia funcționează foarte multe adăposturi care nu sunt înregistrate legal. În 2018, 60 de oameni, printre care 37 de copii, au murit într-un incendiu, în orașul siberian Kemerovo, situat la 3.000 de km distanță de Moscova.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE