Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fostul șef al mafiei siciliene, Matteo Messina Denaro, a murit

Fostul lider al mafiei siciliene, Matteo Messina Denaro a murit într-un spital din centrul Italiei.În vârstă de 61 de ani, temutul interlop suferea de cancer la colon pentru care a cerut tratament în timp ce era fugar.

Decizia a atras atenția autorităților din peninsulă, iar la începutul anului, forțele de ordine l-au capturat la o clinică din Palermo după o căutare care a durat 30 de ani.

În 2000, autoritățile l-au condamnat IN ABSENTIA la închisoare pe viață pentru participarea la asasinarea unor judecători antimafia, printre care și cunoscutul Giovanni Falcone.

Matteo Messina Denaro a intrat în lumea crimei organizate încă de mic

Născut la 26 aprilie 1962 în Castelvetrano, în sud-vestul Siciliei, Matteo a fost imersat în crima organizată încă de la o vârstă fragedă. Tatăl său, Don Ciccio, era liderul clanului local, foarte iubit de "capo dei capi" Salvatore Riina (1930-2017).

Poreclit Diabolik, după protagonistul criminal al unei celebre benzi desenate italiene de care era fan, era liderul de necontestat al Cosa Nostra în provincia Trapani, în vestul Siciliei. Deși puterea sa se întindea până la Palermo, capitala insulei.

"Aș putea umple un cimitir cu oamenii pe care i-am omorât eu însumi", s-a lăudat odată pasionat de arme unui prieten. Potrivit declarațiilor raportate de presa italiană, el a comis prima sa crimă la vârsta de 18 ani.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE