Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Matteo Messina Denaro, cel mai căutat șef al mafiei din Italia, prins după 30 de ani

Cel mai căutat șef al mafiei italiene, Matteo Messina Denaro, a fost prins după 30 de ani, în Sicilia, relatează Associated Press și Euronews.com. Bărbatul era căutat din anul 1993.

„După 30 de ani de fugă, superbossul Matteo Messina Denaro a fost arestat. Mulţumesc cu mare emoţie femeilor şi bărbaţilor statului care nu au abandonat niciodată (urmărirea), confirmând regula că mai devreme sau mai târziu marii criminali aflaţi pe fugă sunt arestaţi", a scris pe Whatsapp vicepremierul Matteo Salvini, potrivit Agerpres.

Messina Denaro a fost capturat la clinica unde primea tratament pentru o afecțiune medicală care nu a fost dezvăluită, a declarat generalul de carabinieri Pasquale Angelosanto, care conduce echipa de operațiuni speciale a poliției, relatează AP.

Bărbatul în vârstă de 60 de ani a fost condamnat în lipsă la închisoare pe viaţă pentru rolul jucat în asasinarea procurorilor antimafia Giovanni Falcone şi Paolo Borsellino, în 1992.

El este pasibil de asemenea de o altă condamnare pe viaţă pentru rolul său într-o serie de atacuri cu bombă la Florenţa, Roma şi Milano, în 1993, soldate cu 10 morţi.

Chiar și în timp ce era fugar, Messina Denaro, care avea o bază de putere în vestul Siciliei, era considerat șeful principal al Cosa Nostra din Sicilia.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE